Zidanškova izjemen teden v Moskvi zaključila v polfinalu

Za Zidanškovo je izjemno uspešen teden. (Foto: wtatennis.com)

Za Zidanškovo je izjemno uspešen teden. (Foto: wtatennis.com)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je bila na 750.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije WTA v Moskvi na dobri poti k preboju v finale, na koncu pa je vendarle morala priznati premoč tri leta mlajši ruski povabljenki Anastasii Potapovi. 20-letna Konjičanka je obračun pri zaostanku s 5:2 v tretjem nizu predala. 

Za Zidanškovo je izjemno uspešen teden. (Foto: wtatennis.com)
Za Zidanškovo je izjemno uspešen teden. (Foto: wtatennis.com)

17-letna povabljenka organizatorjev Anastasia Potapova je na turnirju v Moskvi preprečila preboj Tamare Zidanšek v veliki finale. Za obe igralki je bila to odlična priložnost za nov karierni dosežek, saj tako ena kot tudi druga tenisačica do sedaj ni nastopila v finalu tako močnega turnirja serije WTA.

Po prvem nizu je bolje kazalo Konjičanki, ki je obračun pričela izjemno. Hitro je povedla s 4:0, pri vodstvu s 4:3 rešila dve žogici za “brejk” in nato v naslednji igri izkoristila drugo zaključno žogico za vodstvo z 1:0 v nizih. V drugem nizu je Rusinja pobegnila na 4:1, Slovenki se je nato uspelo približati na 3:4 in 4:5, niz pa je vseeno z rezultatom 6:4 šel v roke Rusinji. Tamara je že po zaključku prvega niza zaradi želodčnih težav zahtevala zdravniško pomoč, a kljub temu se je tudi v tretjem nizu borila in v 4. igri imela dve “ribrejk” žogici za 2:2, a jih ni izkoristila. Rusinja je kasneje povedla s 5:2, Zidanškova pa je tedaj obračun predala.

Zidanškova postala slovenska številka 1

Za 20-letno Tamaro Zidanšek je kljub porazu v polfinalu zares izjemen teden. Uvrstitev v polfinale enega izmed tako velikih WTA turnirjev je namreč dosežek, ki smo ga v slovenskem tenisu čakali že zelo dolgo. Zidanškova bo s ponedeljkom na WTA lestvici skočila najmanj na 75. mesto, s čimer bo postala najvišjeuvrščena slovenska tenisačica.

WTA Moskva (Rusija, $750,000, pesek), polfinale
Potapova A. (Rus/WC)
– Zidanšek T. (Slo) 3:6, 6:4, 5:2* – predaja