Zidanškova četrtfinalistka turnirja v Nürnbergu

Zidanškova v četrtfinalu turnirja v Nürnbergu. (Foto: Instagram)

Zidanškova v četrtfinalu turnirja v Nürnbergu. (Foto: Instagram)

Odličen dan za slovenski tenis je po zmagi Katarine Srebotnik in Blaža Role dopolnila Tamara Zidanšek. 21-letna Konjičanka je v 2. krogu turnirja v Nürnbergu prekinila niz 4 zaporednih porazov na medsebojnih tekmah proti Ajli Tomljanović in si priborila četrtfinalno vstopnico. 

Zidanškova v četrtfinalu turnirja v Nürnbergu. (Foto: Instagram)
Zidanškova v četrtfinalu turnirja v Nürnbergu. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek se je v Nürnbergu že šestič v manj kot letu dni pomerila proti Avstralki hrvaškega rodu Ajli Tomljanović. Prvi medsebojni obračun je prav na Hrvaškem dobila Zidanškova, naslednje 4 tekme pa so pripadle Tomljanovićevi, ki je tudi tokrat veljala za favoritinjo.

V prvem nizu sta si obe nasprotnici priborili kar nekaj “break” žogic, kot edina pa je eno od 6 izkoristila Zidanškova, ki je prvi niz po 37 minutah dobila s 6:3. V drugem nizu je vse kazalo na gladko zmago Konjičanke, ki je že povedla s 4:0, a Avstralka se je vrnila v igro in s 4 zaporednimi osvojenimi igrami rezultat poravnala na 4:4. Slovenki je nato uspel nov “break”, v 10. igri pa je pri rezultatu 40:15 izkoristila drugo zaključno žogico in si še tretjič v letošnji sezoni priborila mesto v četrtfinalu WTA turnirja.

Za polfinale proti mladi Rusinji

Četrtfinalno oviro je Zidanškova letos uspešno preskočila v Hua Hinu, medtem ko ji v Bogoti to ni uspelo. Tokrat ji bo nasproti stala leto dni starejša Rusinja Veronika Kudermetova. Proti tenisačici, ki na WTA lestvici zaseda 74. mesto, se Zidanškova v dosedanjem delu kariere še ni pomerila.

Mesto v četrtfinalu si je po pravi drami uspela priboriti tudi branilka lanskoletnega naslova Katarina Srebotnik, ki je obračun 1. kroga skupaj s soigralko Raquel Atawo dobila z 11:9 v odločilnem tretjem nizu.

WTA International Nürnberg (Nemčija, $250,000, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Putintseva Y. (Kaz/1) – Jakupović D. (Slo) 6:2, 3:0* – predaja
Zidanšek T. (Slo) – Doi M. (Jap) 7:6(4)3:6, 6:4

2. krog
Zidanšek T. (Slo) – Tomljanović A. (Avs/3) 6:3, 6:4 

Četrtfinale
Kudermetova V. (Rus) – Zidanšek T. (Slo) [23.5.]

Dvojice
1. krog: (3)Atawo R./Srebotnik K. – (WC)Hobgarski K./Niemeier J. 3:6, 6:3, 11:9
Četrtfinale: (3)Atawo R./Srebotnik K. – Aoyama S. /Sizikova Y. [23.5.]