Zidanšek v obeh nizih reševala žogice za niz in napredovala v četrtfinale Bogote

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na turnirju WTA 250 v Bogoti prišla do najboljšega rezultata v dosedanjem delu letošnje sezone. V dveh izjemno izenačenih nizih je premagala Švedinjo Mirjam Bjorklund in napredovala v četrtfinale. Za mesto v polfinalu se bo Konjičanka pomerila proti 116. igralki sveta. 

WTA Portoroz 0610 220914 NM - Zidanšek v obeh nizih reševala žogice za niz in napredovala v četrtfinale Bogote
Tamara Zidanšek boljša od Švedinje. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V Bogoti je kar malce presenetljivo prišlo do tekme 2. kola med Tamaro Zidanšek (110. na WTA) in Mirjam Bjorklund (133. na WTA). Če se je pričakovalo, da bo Konjičanka v 1. kolu ugnala Madžarko Reko-Luco Jani, pa je presenečenje pripravila Švedinja, ki je v 1. kolu po treh nizih ugnala 1. nosilko turnirja Elise Mertens (29. na WTA).

Zidanšek in Bjorklund sta si nasproti stali že drugič v manj kot mesecu dni. V kvalifikacijah turnirja serije WTA 1000 v Miamiju je bila v marcu uspešnejša Švedinja, tokrat se je zmage z 2:0 v nizih veselila Slovenka. Slednja je v prvem nizu nadoknadila zaostanek z 2:5 in na poti od osvojenega tie-breaka med drugim rešila tudi štiri žogice za niz. Le eno točko je bila od osvojenega niza Švedinja oddaljena tudi v drugem nizu, ko si je žogico za niz priigrala pri vodstvu s 6:5 na servis Zidanšek (30:40). Konjičanka je napad odbila in še enkrat več dobila podaljšano igro.

Tamara Zidanšek se bo za mesto v polfinalu pomerila proti obetavni 21-letni Američanki Peyton Stearns (116. na WTA), ki letos predvsem na WTT turnirju po Ameriki dosega odlične rezultate. Tako kot Zidanšek tudi Američanka na poti do četrtfinala ni izgubila niza.

Tesen poraz Jakupović

V četrtek se je na igrišču v Bogoti potila tudi Dalila Jakupović, ki je bila z Grkinjo Despine Papamichail za las oddaljena od preboja v polfinale dvojic. V odločilnem tretjem nizu sta igralki najprej nadoknadili zaostanek z 0:6, nato pa klonili z 9:11.

WTA 250 Bogota
(Kolumbija, pesek, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo/12) – Deichmann K. (Lih) 6:7(1), 6:3, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo/12) – Kraus S. (Avt/5) 2:6, 2:6

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Jani R-L. (Mad) 6:0, 6:1
2. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Bjorklund M. (Šve) 7:6(3), 7:6(3)
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Stearns P. (Zda) [7.4.]


Dvojice
1. kolo: Jakupović D./Papamichail D. – (1)Dzalamidze N./Rakhimova K. 6:3,7:5
Četrtfinale: Jakupović D./Papamichail D. – Kalashnikova O./Piter K. 3:6, 6:2, 9:11

Preberite tudi:
Jakupović v Bogoti obstala v 2. kolu kvalifikacij
Zidanšek v Bogoti odčitala lekcijo 130. igralki sveta, Jakupović uspešna v dvojicah