Zaključni turnir svetovne skupine v Davisovem pokalu dobil prve zmagovalce

Avstralija v Davisovem pokalu do zmage (Foto Davis Cup)

Teniški igralci iz Avstralije, Švedske in Nizozemske so dosegli prve zmage na zaključnih turnirjih svetovne skupine v Davisovem pokalu, po obeh posamičnih dvobojih na obračunu med Kanadčani in Korejci v Valencii pa je trenutni izid 1:1.

Avstralija v Davisovem pokalu do zmage (Foto Davis Cup)

Avstralci so v Hamburgu opravili z Belgijci in zmagali s 3:0. Najprej je Jason Kubler premagal Zizouja Bergsa 6:4, 1:6 in 6:3, nato je bil Alex de Minaur boljši od Davida Goffina s 6:2 in 6:2, medtem ko avstralska naveza Matthew Ebden/Max Purcell ni imela nobenih težav z belgijsko kombinacijo Sander Gille/Joran Vliegen.

Švedska brata Elias in Mikael Ymer sta slavila na obeh posamičnih dvobojih v Bologni. Najprej je Elias na kolena položil Sebastiana Baeza s 6:4, 3:6 in 7:6 (4), nato pa je bil Mikael boljši od Diega Schwartzmana s 6:2 in 6:2.

Na Škotskem je Nizozemcem prvo točko priigral Tallon Griekspoor po zmagi nad Mihailom Kukuškinom s 6:1, 3:6 in 6:3, nato pa je bil Botic Van De Zandschulp boljši od Aleksandra Bublika s 3:6, 6:1 in 6:4.

Najbolj izenačeno je v Valencii, kjer je Vasek Pospisil najprej premagal Seonga Chan Honga s 4:6, 6:1, 7:6 (5), nato pa je Soonwoo Kwon presenetil Felixa Auger-Aliassimeja s 7:6 (5) in 6:3. Odločitev o zmagovalcu bo padla v igri dvojic.

V skupini A v Bologni poleg Švedske in Argentine nastopata še Italija in Hrvaška, v skupini B v Valencii poleg Kanade in Južne Koreje še Španija in Srbija, v skupini C v Hamburgu poleg Avstralije in Belgije še Francija in Nemčija, v skupini D v Glasgowu pa poleg Kazahstana in Nizozemske še ZDA in Velika Britanija.

Vir: Tenis Slovenija, STA