Tenis Slovenija bo skupaj z nekaterimi klubi na začetku leta organizirala kar tri članska odprta prvenstva. Med najboljše tekmovalce se bo na vseh treh turnirjih razdelilo 2000 evrov. Januarja bo turnir v Murski Soboti, februarja v Mariboru, marca pa še v Litiji.

Gal Kričej (Foto: Nik Moder / Sportida)

S povečanim številom turnirjev želi TS zmanjšati finančno breme igralcev in igralk, hkrati pa jim omogočiti večje število nastopov na domačih tleh, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo motivacijo, samozavest ter pospešilo celostni razvoj. Idejo podpira tudi slovenski reprezentant Matic Dimic. »Članski turnirji so dobro organizirani, organizatorji se trudijo z urejenostjo igrišč. Turnirji so primerno razporejeni po celi državi. Uveljavljeni klubi bolje poskrbijo za vse potrebno (več igrišč, možnost ogrevanja, hrana) kot drugi, vendar pa je vse bolj ali manj na zahtevani ravni. Meni, kot profesionalnemu igralcu, takšni turnirji omogočajo tekmovati, ko nisem na profesionalni turneji in lahko tako na dovolj visokem nivoju odigram več tekem. Mlajšim igralcem pa nudijo  možnost tekmovanja s starejšimi, že uveljavljenimi, igralci. Denarni sklad je seveda pomemben, bi pa se moral razlikovati glede na pomembnost turnirja – državno prvenstvo bi moralo imeti najvišjega. Tudi število prijav bi lahko bil kriterij za končno vsoto nagrade. Sam znesek, ki si ga priigram na turnirju, po navadi porabim za nakup žogic za treninge, športnih copat in ostale opreme za tenis,« je dejal Dimic.

Prvi turnir bo organiziral Tenis center Murska Sobota, ki je tudi s spremljevalno ponudbo vedno poskrbel za dobro počutje igralcev in igralk. »Tenis center Murska Sobota si, kot organizator turnirjev vseh kategorij, želi izpeljati člansko OP zaradi več razlogov. Prvi izmed njih je ta, da domačim igralcem ponudimo možnost nastopanja na najvišjem nivoju slovenskih tekmovanj. V preteklosti so na člansko OP v Mursko Soboto prihajali tudi igralci in igralke, ki so zasedali mesta v reprezentančnih ekipah in si z nastopom nabirali potrebne rezultate za uvrstitev v ligaške ekipe v tujini. S takšno listo prijavljenih igralcev se je kakovost tekmovanja povečala. Opazili smo, da je zaradi tega marsikateri rekreativec ali zunanji obiskovalec pokazal zanimanje za ogled tekem. Visok nivo tekmovanja si želimo obdržati tudi v prihodnosti, zato se skupaj s Tenis Slovenijo borimo, da privabimo čim več visoko postavljenih igralcev. Opažamo, da je nagradni sklad dobra motivacija, saj najboljšim sredstva pomagajo pri treningu ali potovanjih na mednarodne turnirje,« je dejal Žiga Starčič.

OP v Murski Soboti se bo začelo v soboto, 13. januarja.

Vir: Tenis Slovenija