Z novim letom tudi novi termin tekmovalne sezone Tenis Slovenije

Spoštovani, na zadnji redni seji Tekmovalno-registracijske komisije (TRK) v decembru 2023 smo obravnavali in sprejeli predlog o izboljšanju teniške sezone za tekmovalce, klube in starše.

Tenis Slovenija logo

Sporočamo vam, da bo z začetkom leta 2024 teniška tekmovalna sezona za vse starostne kategorije potekala od 1. januarja do 31. decembra. Sezona 2024 bo izjemoma, zaradi uvedbe nove sezone, trajala od 1. 11. 2023 do 31. 12. 2024. Kljub temu se obdobje letne in zimske teniške sezone še naprej ohranja nespremenjeno

Uvedba tekmovalne sezone od januarja do decembra bolje zadovoljuje potrebe in zahteve tako na nacionalni kot mednarodni ravni. Novi koledarski okvir prinaša številne prednosti, med drugim omogoča boljše načrtovanje tekmovanj, treningov in priprav. Poleg tega zagotavlja večjo preglednost in enakopravnost v primerjavi z obstoječim koledarjem, ki je obsegal obdobje od novembra do oktobra.

O tem kakšen vpliv bo ta sprememba imela na nacionalno jakostno lestvico in zaključna masters tekmovanja vas vabimo, da si preberete v priponki.

Naj še spomnimo, da s pričetkom leta stopijo v veljavo tudi nove smernice glede plačil prijavnin. Podrobnosti najdete na tej povezavi.

V primeru dodatnih vprašanj ali potreb po pojasnilih smo vam z veseljem na voljo.

Vsem želimo srečno 2024. Naj bo prihajajoče teniško leto polno uspehov, vztrajnosti in športnih zmag.

Vir: Tenis Slovenija