Ymer mesec dni po dopinški kazni končal kariero

Mikael Ymer se poslavlja od profesionalnega tenisa.

Teniški igralec Mikael Ymer je pri 24 letih končal kariero, je danes sporočil na družbenih omrežjih. Razloga ni navedel, je pa pred mesecem dni prejel 18-mesečno prepoved igranja zaradi kršenja protidopinških pravil.

Mikael Ymer se poslavlja od profesionalnega tenisa.

Trenutno najboljši Šved na lestvici ATP (trenutno zaseda 80. mesto) po podatkih krovne zveze ITF leta 2021 trikrat ni sporočil, kje se nahaja za morebitne dopinške kontrole. Leta 2022 je bil sprva začasno suspendiran, a ga je ITF sprva oprostil.

Kljub temu, da ga je neodvisno sodišče ITF najprej oprostilo obtožb, se je krovna zveza pritožila na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, ki je nato odločilo v prid ITF. Med pritožbenim postopkom je 24-letni Ymer dejal, da nikoli ni užival prepovedanih sredstev ali bil tega celo obtožen. Dodal je, da je odločitev sodišča nepravična.

Pozdravljeni, odločil sem se končati poklicno kariero. Hvala vsem za izjemne spomine, kakšna pustolovščina je to bila. Vsem kolegom želim vse dobro na prihodnjih tekmovanjih,” je na družbenem omrežju X, nekoč Twitterju, zapisal 24-letnik.

Ymer, ki je aprila s 50. mestom na lestvici ATP posegel najvišje v karieri, je na zadnjem grand slamu v Wimbledonu prišel do tretjega kroga. V karieri je zaslužil 2,55 milijona evrov.

Vir: STA, Tenis Slovenija