WTT: Žiga Šeško osvojil prvi mednarodni mladinski turnir v karieri

Žiga Šeško je ta teden igral več kot odlično in premagal kar 6 nasprotnikov ter osvojil mednarodni mladinski turnir na Cipru. Dalila Jakupović jutri ponovno lovi naslov v igri posameznic. 

Žiga Šeško zmagovalec mladinskega mednarodnega turnirja na Cipru.

Dalila Jakupović že drugi teden zapored v finalnem obračunu. Med najboljšimi štirimi je po podaljšani igri v prvem nizu odlično premagala nasprotnico Mananchayo Sawangksew z rezultatom 7:6(4) in 6:3. Slovenka se je že drugi teden zapored prebila v finalni obračun. Tam se bo pomerila z domačinko Shrivalli Rashmikao Bhamidipaty, ki že v 1. kolu brez težav premagala 1. nosilko turnirja Irino Mario Bara. Dalila Jakupović se je že prejšnji teden prebila v finale in osvojila mednarodni turnir v Indiji v igri dvojic in posameznic. Tudi ta teden ima priložnost, da osvoji turnir z denarno nagrado 2.500 $ in domov odnese največji pokal.

W34 Indore
(Indija, trda podlaga)

1. kolo: Jakupović D. (Slo/2) – Koshiishi A. (Jpn/Q) 6:3, 6:1
2. kolo: Jakupović D. (Slo/2) – Yamaguchi M. (Jpn) 6:4, 6:2
Četrtfinale: Jakupović D. (Slo/2)  – Naklo T. (Tha) 6:0, 6:0
Polfinale: Jakupović D. (Slo/2) – Sawangkaew M. (Tha) 7:6(4), 6:3
Finale: Jakupović D. (Slo/2) – Bhamidipaty S.R. (Ind)


Po nanizanih šestih zmagah je Žiga Šeško osvojil prvi mednarodni mladinski turnir v karieri. Z odlično igro in borbenostjo je uspel premagati vse nasprotnike. V finalnem obračunu se je pomeril s Francozem Heremana Courtejem, ta ga je prejšnji teden premagal v četrtfinalu, vendar je v tem tednu boljše odigral Slovenec in ga v dveh suverenih nizih premagal z rezultatom 6:2 in 6:4. Žiga Šeško je ta teden nastopil tudi v igri dvojic, tam pa sta morala skupaj z Rybkinom v četrtfinalu priznati premoč boljšemu paru.

J100 Limassol
(Ciper, trda podlaga)

1. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Papadopoulos A. (Cyp) 6:0, 6:1
2. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Levy S. (Isr/8) 6:4, 6:2
3. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Grintescu V. A. (Rou) 6:1, 6:1
Četrtfinale: Šeško Ž. (Slo) – Gretskiy I. (Rus) 5:7, 6:4, 6:1
Polfinale: Šeško Ž. (Slo) – Maltsev I. (Rus) 2:6, 6:1, 6:4
Finale: Šeško Ž. (Slo) – Courte H. (Fra) 6:2, 6:4