WTT W50 Murska Sobota: Lovrič in Senica nista uspeli zaustaviti nasprotnic

Ne Pia Lovrič ne Alja Senica nista uspeli preskočiti prve ovire prvega dneva glavnega dela turnirja WTT, ki poteka v Murski Soboti. V sredo se bo pomerila še Ela Nala Milić. Prav tako na prve dvoboje čakajo trije slovenski pari v konkurenci dvojic. 

Alja Senica je nastopila v 1. kolu glavnega dela turnirja serije WTT v Murski Soboti. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Prva je danes na igrišče stopila Pia Lovrič, ki se je pomerila z Aylo Aksu iz Turčije. Nasprotnica je bila v dveh nizih boljša od Slovenke z rezultatom 6:2 in 6:2. Od Slovenk je danes nastopila še Alja Senica, ki je igrala proti Čehinji Jesiki Maleckovi. V prvem nizu sta igrala izjemno izenačeno, saj je vodil v podaljšano igro. Kljub dobri igri v prvemu nizu, je Senica v dveh nizih izgubila. V sredo se bo pomerila še Ela Nala Milić, zadnja od Slovenk, ki se bodo pomerile posamezno.

V igri dvojic sta se danes pomerili Zala Bizjak in Marija Djurašić, ki sta s 4:6 in 4:6 izgubili v 1. kolu. V sredo bodo nastopili trije slovenski pari, Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl, ki se bosta pomerili z Laboutkovo in Milatovo. Ponovno pa bomo lahko spremljali vse slovenski obračun v konkurenci dvojic med Pio Lovrič in Elo Nalo Milić ter Noko Jurič in Aljo Senico. Prejšnji teden v Mariboru, na mednarodnem turnirju serije WTT, sta se ravno slednji prebili najdlje v igri dvojic.

ITF PRO

WTT W50 Murska Sobota (BTC – Murska Sobota Open 2024)
(trda podlaga, dvorana)

1. kolo
Senica A. (Slo/WC) – Maleckova J. (Češ) 6(2):7, 4:6
Lovrič P. (Slo/WC) – Aksu A. (Tur) 2:6, 2:6
Milić E. N. (Slo/WC) – Šalkova D. (Češ/5)

Dvojice, 1. kolo
Bizjak Z./Djurašić M. – Dapkute I./Najzer K.4:6, 4:6  
Petelinšek P./Žnuderl A. – Laboutkova A./Milatova S.
Lovrič P./Milić E. N. – Jurič N./Senica A.