WTT: Maša Viriant že v 3. kolu na Cipru, prvo zmago v tednu zabeležil Matic Hribar, uspešno čez prvo oviro tudi Živa Falkner

Slovenci so začeli z nastopi na mednarodnih turnirjih serije WTT. Živi Falkner se je že uspelo prebiti v 2. kolo v Italiji, Nika Radišić na svoj prvi nastop v glavnem delu še čaka. Uspešno se je v 3. kolo prebila tudi Maša Viriant, prvo zmago pa je zabeležil tudi Matic Hribar. 

Živa Falkner uspešna v 1. kolu turnirja v Italiji. (Foto: Instagram)

Nika Radišić se je preko kvalifikacij uspešno prebila v glavni del turnirja. V 1. kolu jo čaka Nemka Chantal Sauvant.

W100 Valencia
(Španija, pesek)

 

1. kolo: Radišić N. (Slo) – Sauvant C. (Nem/Q) [22. 11.]


V Italiji smo spremljali v glavnem delu turnirja Živo Falkner in Pio Lovrič. Uspešno je prvo oviro preskočila Živa Falkner, ki se je z zmago prebila v 2. kolu. V 1. kolu je začela suvereno in dobila prvi niz, v drugem je nekoliko popustila, vendar je v odločilnem nizu odigrala dobro ter zmagala. Od Indy De Vroome je bila boljša s 6:3, 3:6, 6:4. V 2. kolu jo bo pričakala Francozinja Lois Boisson. Pii Lovrič se pa ni uspelo prebiti v naslednje kolo. V 1. kolu je morala priznati premoč Rusinji Yuliyi Hataoukovi s 6:1 in 6:0.

W25 Ortisei
(Italija, trda podlaga)

1. kolo
Falkner Ž. (Slo) – De Vroome I. (Niz) 6:3, 3:6, 6:4
Lovrič P. (Slo) – Hataouka Y. (Rus) 1:6, 0:6

2. kolo: Falkner Ž. (Slo) – Boisson L. (Fra/8) [22. 11.]


Maša Viriant je že preskočila prvo oviro in se je prebila v 3. kolo turnirja na Cipru. V 1. kolu je bila prosta, v 2. kolo pa je bila v dveh nizih uspešnejša od Romunke Sonie Erike Butuc Cerchez s 6:3 in 6:0. V 3. kolu jo čaka Rusinja Sofiya Tsitavets. V primeru zmage se bo Slovenka uvrstila v četrtfinale.

J30 Larnaca
(Ciper, trda podlaga)

1. kolo: Viriant M. (Slo) – prosta

2. kolo: Viriant M. (Slo) – Butuc Cerchez S. E. (Rou/Q) 6:3, 6:0

3. kolo: Viriant M. (Slo) – Tsitavets S. (Rus) [22. 11.]


Zala Vnuk ni uspela premagati svoje nasprotnice Lotti Teker v 1. kolu. Rezultat dvoboja je odločil tretji niz, v katerem je Slovenka uspela osvojiti samo eno igro. V igri dvojic na svoj nastop v 1. kolu še čaka skupaj z Ano Mario Broteo.

Pri fantih se je pomeril tudi Matic Hribar, ki je bil uspešen v 1. kolu in je premagal Madžara Milana Visontaija s 6:3 in 6:4. V 2. kolu ga bo pričakal Srb Jovan Bjelobrk. V primeru zmage se bo uvrstil v četrtfinale turnirja na Madžarskem. V dvojicah še prav tako čaka na obračun v 1. kolu.

J30 Pecs
(Madžarska, trda podlaga)

Fantje, 1. kolo: Hribar M. (Slo) – Visontai M. (Mad) 6:3, 6:4

2. kolo: Hribar M. (Slo) – Bjelobrk J. (Srb) [22. 11.]

Dvojice, fantje, 1. kolo: Hribar M./Radišić N. – Gozci E./Grossmann M. [22. 11.]


Dekleta, 1. kolo: Vnuk  Z. (Slo) – Teker L. (Mad/WC) 6:4, 4:6, 1:6

Dvojice, dekleta, 1. kolo: Vnuk Z./Brotea A. M. – Gyene C./Tuzson V. [22. 11.]