WTT Maribor: Sanjski razplet za Slovenijo v Mariboru; velik skalp za Lovričevo in Erjavčevo, do zmage tudi Milićeva

Slovenke Ela Nala, Veronika in Pia navdušile v 1. kolu glavnega dela turnirja. (Foto: Sportida)

V torek so v Mariboru na WTT turnirju z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev navdušile slovenske predstavnice. Pia Lovrič je domov poslala 117. igralko sveta Yue Yuan, Veronika Erjavec je bila boljša od 3. nosilke turnirja Viktorie Kužmove, do zmage pa se je prikopala tudi 17-letna Ela Nala Milić.

Slovenke Ela Nala, Veronika in Pia navdušile v 1. kolu glavnega dela turnirja. (Foto: Sportida)

V glavnem delu turnirja se je kot prva od Slovenk preizkusila Pia Lovrič (589. na WTA), ki je zabeležila do eno najbolj zvenečih zmag na dosedanji teniški poti. Z rezultatom 6:3 in 6:3 je namreč ugnala 1. nosilko turnirja, Kitajko Yue Yuan, ki trenutno na WTA lestvici zaseda visoko 117. mesto. 20-letna Domžalčanka je v obeh nizih hitro prišla do ‘breaka’ prednosti, skupno pa nasprotnici servis odvzela kar 6-krat, medtem ko ga je sama oddala le 3-krat.

Kot naslednja se je zmage po preobratu veselila Veronika Erjavec (352. na WTA), ki je na kolena spravila 129. igralko sveta, Slovakinjo Viktorio Kužmovo, ki je svoj čas na WTA lestvici zasedala že visoko 43. mesto. Erjavčeva se je po izgubljenem prvem nizu odlično odzvala, naslednja dva dobila s 6:3 in 6:1 ter si zagotovila mesto v 2. kolu.

Da je že pred sredini programom jasno, da bo Slovenija v četrtfinalu imela vsaj eno predstavnico, je v nadaljevanju torkovega dogajanja na igriščih TK Branik Maribor poskrbela Ela Nala Milić. Ta je po dveh urah in pol strla odpor 447. igralke sveta Kathleen Kanev, za četrtfinalno vstopnico pa se bo pomerila prav proti Erjavčevi.

V sredo si bosta mesto v 2. kolu poizkušali priigrati še preostali dve Slovenki, ki sta bili neposredno uvrščeni v glavni del turnirja. Nina Potočnik (265. na WTA) se bo pomerila proti Rusinji Tatiani Barkovi (311. na WTA), Živo Falkner (563. na WTA) pa čaka obračun proti Čehinji Anni Šiškovi (359. na WTA).

PRENOS V ŽIVO

WTT 40 Maribor
(Slovenija, trda podlaga, dvorana)

Nastopi slovenskih igralk:
Rezultati kvalifikacij (kliknite za prevezavo)

1. kolo.
Lovrič P. (Slo/WC) – Yuan Y. (Kit/1) 6:3, 6:3
Potočnik N. (Slo) – Prozorova T. (Rus/Q)
Milić E. N. (Slo/WC) – Kanev K. (Nem/LL) 6:3, 6:7(4), 6:3
Erjavec V. (Slo/Q) – Kužmova V. (Svk/3) 0:6, 6:3, 6:1
Falkner Ž. (Slo/WC) – Šiškova A. (Češ/Q)

2. kolo
Lovrič P. (Slo/WC) – Wickmayer Y. (Bel)
Milić E. N. (Slo/WC) – Erjavec V. (Slo/Q)

Dvojice, 1. kolo
Plošnik E./Žnuderl A. – Kužmova V./Zavatska K. 1:6, 1:6
Lovrič P./Potočnik N. – Bara I./Mitu A. 7:5, 0:6, 7:10
(2)Erjavec V./Mikulskyte J. – prosto

Četrtfinale: (2)Erjavec V./Mikulskyte J. -Kempen M./Knoll X.