WTT J30 Murska Sobota: Polfinalistke so Beti Butina Jazbec, Ela Plošnik in Nala Kovačič

Odlične Beti Butina Jazbec, Ela Plošnik in Nala Kovačič so se prebile med najboljše štiri. V finalu bomo imeli zagotovo vsaj eno slovensko predstavnico. 

Nala Kovačič suvereno v polfinale na WTT v Murski Soboti. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Fantom se četrti dan turnirja v Murski Soboti ni posrečilo. V četrtfinalu je proti 1. nosilcu Davidu Bakonyju izgubil edini slovenski predstavnik pri fantih, Paolo Angeli. V dveh nizih, z rezultatom 6:1 in 6:3, ga je za preboj v polfinale premagal Madžar. Tudi v dvojicah sta v polfinalu izgubila oba slovenska para v dveh nizih proti madžarskima navezama. Angelija in Bukovca sta premagala Bakonyi in Baleja. Lugarič in Laubič pa sta priznala premoč Majorju in Nagyju.

Pri dekletih pa imamo kar 3 predstavnice v polfinalu, kar pomeni, da bo zagotovo vsaj ena Slovenka nastopila v finalu mednarodnega mladinskega turnirja. Beti Butina Jazbec je v četrtfinalu premagala rojakinjo Evo Cikajlo v dveh nizih. Nekoliko več dela je imela Ela Plošnik, ki je igrala z Avstrijko Kim Kuehbauer. V treh nizih si je zagotovila mesto med najboljšimi štirimi. V polfinalu se bosta za mesto v finalnem obračunu pomerili ravno Butina Jazbec in Plošnik. V polfinale pa se je uspelo prebiti tudi Nali Kovačič, ki je v dveh suverenih nizih ugnala Poljakinjo Mario Wojtaszczyk. V polfinalu se bo pomerila s Slovakinjo Sandro Borgulova, ki se je v glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije.

J30 Murska Sobota
(Murska Sobota, trda podlaga)

Fantje, 1. in 2. kolo rezultati

Četrtfinale: Angeli P. (Slo/6) – Bakonyi D. (Mad) 1:6, 3:6

Dvojice, rezultati do polfinala

Polfinale
Angeli P./Bukovec R. – Bakony D./Baleja K. 3:6, 4:6
Laubič M./Lugarič L. – Janos Major A./Nagy B. 3:6, 4:6


Dekleta, 1. in 2. kolo rezultati

Četrtfinale
Plošnik E. (Slo/1) – Kuehbauer K. (Aut/6) 4:6, 6:4, 6:4
Butina Jazbec B. (Slo/8) – Cikajlo E. (Slo) 6:4, 6:1
Kadak Ocvirk K. (Slo) – Borgulova S. (Svk/Q) 5:7, 2:6
Kovačič N. (Slo/2) – Wojtaszczyk M. (Pol) 6:1, 6:4

Polfinale
Plošnik E. (Slo/1) – Butina Jazbec B. (Slo/8)
Kovačič N. (Slo/2) – Borgulova S. (Svk/Q)

Dekleta dvojice rezultati