WTA Toronto: Izpadla je Iga Swiatek

Iga Swiatek - WTA Toronto: Izpadla je Iga Swiatek

Iga Swiatek (Foto: Tennis 365)

Poljakinja Iga Swiatek, prva teniška igralka sveta, se je v osmini finala presenetljivo poslovila od turnirja v Torontu. V treh nizih, s 6:4, 3:6 in 7:5, jo je premagala Brazilka Batriz Haddad Maia, 24. na lestvici WTA, ki je po treh urah igre zabeležila še tretjo zmago nad igralko iz top 10 v letošnji sezoni.

Iga Swiatek - WTA Toronto: Izpadla je Iga Swiatek
Iga Swiatek (Foto: Tennis 365)

S tem je postala prva Brazilka, ki se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA 1000, tekmici pa preprečila 50. letošnjo zmago in 24. zaporedno na turnirjih serije masters. Poljakinja je razlog za poraz našla v težkih igralnih razmerah, ves čas dvoboja je namreč močno pihalo.

“Trudila sem se najti svoj ritem, toda v norem vetru mi ni uspelo. Težko sem se prilagodila njenemu servisu, težave mi je predstavljalo dejstvo, da je levičarka. Dobila sem šolske ure, verjamem, da sem se nekaj naučila. Vem, na čem moram delati, da bom na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku boljša,” Swiatekova ni kazala posebnega razočaranja.

“Srečna in ponosna sem nase in na svojo ekipo, to je poseben trenutek. Nikoli ni lahko premagati številke ena. V svoji karieri sem doživljala težke trenutke, zdaj sem zanje poplačana. Nekaj časa želim le malo uživati, o naslednjih dvobojih še ne razmišljam,” pa je bila čustvena Brazilka, ki je letos že dobila turnirja v Birminghamu in Nottinghamu, za uvrstitev v polfinale Toronta pa se bo borila z olimpijsko prvakinjo Belindo Benčič.

Švicarka, ki je na turnirju izločila tudi Sereno Williams, je gladko premagala še Španko Garbine Muguruza. Izpadla je tudi tretja nosilka, Grkinja Maria Sakkari, boljša od nje je bila Čehinja Karolina Pliškova.

Vir: Tenis Slovenija, STA