WTA Melbourne: Naomi Osaka zaradi poškodbe predala polfinale

Japonka Naomi Osaka, nekdanja prva teniška igralka sveta in branilka naslova na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, je zaradi poškodbe odpovedala nastop v polfinalu teniškega turnirja WTA v Melbournu. Na prvem od dveh turnirjev v tem avstralskem mestu je prva nosilka. Rusinja Veronika Kudermetova je tako postala prva finalistka.

Naomi Osaka 2022 Melbourne 1296x675 1 - WTA Melbourne: Naomi Osaka zaradi poškodbe predala polfinale
Naomi Osaka (Foto: https://www.tennismajors.com)

Tretja nosilka iz Rusije se bo v finalu pomerila z Romunko Simono Halep. Ta je druga postavljena igralka turnirja, v polfinalu pa je premagala Kitajko Zheng Qinwen s 6:3, 6:2.

V Melbournu so zaradi pandemije pripravili hkrati tri teniške turnirje, dva v ženski konkurenci z nagradnima skladoma po 239.744 ameriških dolarjev, in enega v moški. Na prvem turnirju igralk se je še pred polfinalom poslovila Osaka zaradi poškodbe v predelu prsnega koša. Ta čas 13. igralka svetovne lestvice se je po več kot trimesečnem odmoru uspešno vrnila na teniška tekmovanja prav na turnirju v Melbournu.

wta melbourne - WTA Melbourne: Naomi Osaka zaradi poškodbe predala polfinaleV prvem krogu sicer ni blestela, a je v treh nizih le zlomila odpor Francozinje Alize Cornet. V naslednjih dveh partijah je prikazala precej več, najprej je nadigrala Belgijko Maryno Zanevsko s 6:1 in 6:1, potem pa je ugnala še Andreo Petković iz Nemčije s 6:1 in 7:5.

“V veliko zabavo mi je bilo igrati v Melbournu. Na žalost pa imam poškodbo v prsnem predelu. Potrebujem premor zaradi priprav na odprto prvenstvo Avstralije,” so njeno izjavo sporočili organizatorji turnirja.

Lani je po zmagi na uvodnem turnirju za Grand Slam sezone odpovedala naslednja iz te najvišje serije turnirjev v Parizu in Wimbledonu. Zaradi čustvenih težav kar nekaj časa ni igrala, vrnila se je na odprto prvenstvo ZDA, kjer pa je hitro končala z nastopi. Po turnirju na igriščih Flushing Meadows se je skušala z normalnim življenjem v krogu družine in prijateljev otresti pritiska, ki ga prinaša sodelovanje v teniški karavani.

* Izida, polfinale, WTA Melbourne 1 (239.744 ameriških dolarjev):
Veronika Kudermetova (Rus/3) – Naomi Osaka (Jap/1), predaja;
Simona Halep (Rom/2) – Zheng Qinwen (Kit) 6:3, 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA