WTA Madrid: Klepačeva danes v boj za finale!

Klepačeva z Martinez Sanchezovo še korak do finala v Madridu. (Foto: Facebook)

Klepačeva z Martinez Sanchezovo še korak do finala v Madridu. (Foto: Facebook)

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez nadaljujeta z dobrimi nastopi na turnirju serije WTA Premier v Madridu. V četrtfinalnem nastopu sta prepričljivo s 6:4 in 6:2 odpravili dvojico Konta J./Zhang S., ter si tako priborili mesto v polfinalu. Slovenka in Španka se bosta za mesto v finalu pomerili že danes in sicer proti prvima nosilkama. 

Klepačeva z Martinez Sanchezovo še korak do finala v Madridu. (Foto: Facebook)
Klepačeva z Martinez Sanchezovo še korak do finala v Madridu. (Foto: Facebook)

V četrtek so na turnirju v Madridu potekali vsi četrtfinalni obračuni v konkurenci ženskih dvojic, v kar treh tekmah pa je zmagovalca odločil šele tretji niz. Izmed vseh dvojic sta bili daleč najbolj prepričljivi Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez, ki sta za zmago nad britansko-kitajsko navezo potrebovali le uro in 12 minut. Johanna Konta in Shuai Zheng sta bili v prvem nizu še nekako konkurenčni, v drugem nizu pa sta po Slovenka in Španka po zaostanku z 1:2 stopili na plin, dosegli 5 zaporednih iger in prišli do zasluženega preboja v polfinale.

Za mesto v velikem finalu se bo slovensko obarvana dvojica pomerila proti prvima nosilkama, Rusinjama Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini. Za dvojici bo to že 6. medsebojni obračun, s 4:1 pa v zmagah vodita Rusinji. Na peščeni podlagi, ki za Rusinji ni najljubša, so se igralke do sedaj pomerile enkrat samkrat in sicer lani v osmini finala Roland Garrosa. S 3:6, 6:3 in 6:2 sta takrat zmago slavili Rusinji, ki sta nato klonili v četrtfinalu.

Tudi tokrat vloga favoritinj pripada Ekaterini in Eleni, ki pa v letošnji sezoni še nista uspeli priti do turnirske zmage. Največji uspeh v letošnji sezoni sta zabeležili z uvrstitvijo v finale Odprtega prvenstva Avstralije, kjer sta klonili proti dvojici Babos T./Mladenovic K.

WTA Premier Mutua Madrid Open 2018 (Španija, $6,685,828), pesek, dvojice
1. krog: Arraubarrena-V. L./Srebotnik K. – Rosolska A/Spears A. 5:7, 5:7
1. krog: Buzarnescu M./Cornet A. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 2:6, 4:6
2. krog: Pavlyuchenkova A./Savchuk O. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 1:6, 6:3, 7:10
Četrtfinale: Konta J./Zhang S. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 4:6, 2:6
Polfinale: (1)Makarova E./Vesnina E. – Klepač Martinez Sanchez M. J. // petek, 11.5., predvidoma ob 14h //