WTA Indian Wells: 38-letna Kim Clijsters izgubila v prvem krogu

Nekdanja teniška zvezdnica Kim Clijsters, ki se to sezono skuša vrniti na turnejo WTA, še čaka na prvo zmago po vrnitvi iz športnega pokoja. Osemintridesetletna Belgijka, nekdaj številka 1 svetovnega tenisa, je na turnirju v kalifornijskem Indian Wellsu izgubila dvoboj prvega kroga proti Čehinji Katerini Siniakovi z 1:6, 6:2 in 2:6.

e9d2a6a8881a25adfb9c05bd3691a29d - WTA Indian Wells: 38-letna Kim Clijsters izgubila v prvem krogu
Kim Clijsters (Foto: https://nowyoureadme.com/)

Clijstersova, zmagovalka štirih turnirjev za Grand Slam, je za turnir, na katerem je v letih 2003 in 2005 osvojila naslov, prejela posebno povabilo organizatorjev.

“Mislim, da na splošno obstajajo trenutki v moji igri, ko se počutim zelo dobro, in trenutki, ko sem preveč nezanesljiva,“je po dvoboju novinarjem povedala Clijstersova in dodala: “A vse to je del procesa vrnitve. Pot ne bo lahka, a poskušala se bom izboljšati po vsakem dvoboju.”

Vse od lanske vrnitve na turnejo je Belgijka izgubila vseh pet dvobojev med posameznicami; prejšnji teden je izpadla tudi v prvem krogu Chicaga. Mati treh otrok se je po sedemletnem premoru od tenisa vrnila na turnejo WTA v začetku lanskega leta, potem pa si je morala vzeti daljši odmor zaradi operacije kolena in koronske bolezni.

Vir: Tenis Slovenija, STA