WTA Finals Cancun: Zaključni turnir z zmago začeli Sabalenka in Pegula

Ponoči se je v mehiškem Cancunu začel zaključni teniški turnir serije WTA med posameznicami. Uvodne zmage sta se v skupini Bacalar veselili Belorusinja Aryna Sabalenka in Američanka Jessica Pegula. V noči na torek bo na delu še druga skupina Chetumal, v kateri sta favorizirani Poljakinja Iga Swiatek in Američanka Coco Gauff.

Američanka Jessica Pegula (Foto: WTA Twitter)

Najboljših osem igralk se bo do nedelje merilo za prestižni naslov na zaključnem turnirju, ki prvič poteka v Cancunu in drugič v Mehiki po Guadalajari pred dvema letoma. Nagradni sklad je 8,52 milijona evrov, za Sabalenko in Swiatek pa predstavlja tudi boj za številko ena ob koncu sezone.

Sabalenka, prva igralka sveta, je ponoči oddala le eno igro proti osmopostavljeni Grkinji Marii Sakkari. Slavila je s 6:0, 6:1 po uri in 16 minutah. Na prvem obračunu je Američanka Pegula s 7:5, 6:2 po uri in 24 minutah ugnala Kazahstanko Eleno Rybakino.

Belorusinja je dobila še sedmi medsebojni obračun proti Grkinji. Da bi ob koncu sezone obdržala prvo mesto na lestvici, potrebuje še eno zmago v skupinskem delu ter kasnejši nastop v finalu.

“Nima ravno smisla, da na zaključnem turnirju pretiravaš. Gre le za še en turnir, a z različnim formatom. Moraš ostati osredotočen in dati vse od sebe,” je po dvoboju dodala 25-letnica iz Minska. Če bo sezono končala na prvem mestu, ji bo to uspelo kot 16. različni igralki doslej.

Bolj tesen je bil prvi obračun v Cancunu. Bolje ga je sicer začela nekdanja zmagovalka Wimbledona Rybakina, ki je vodila s 5:3 v prvem nizu, nato pa je Američanka dobila deset od zadnjih 12 iger za prvo zmago v skupinskem delu.

Pegula sicer igra tudi med dvojicami skupaj z rojakinjo Gauff, s katero lani na zaključnem turnirju v Fort Worthu ne med posameznicami ne v konkurenci dvojic nista dobili niti enega obračuna.

Zmagovalka OP ZDA Gauff bo nastope v Cancunu med posameznicami začela proti Tunizijki Ons Jabeur. Swiatek pa se bo udarila z zmagovalko letošnjega Wimbledona Marketo Vondroušovo.

* Cancun, zaključni turnir WTA (8,52 milijona evrov):
– skupina Bacalar, 1. krog:
Jessica Pegula (ZDA/5) – Elena Rybakina (Kaz/4) 7:5, 6:2;
Aryna Sabalenka (Blr/1) – Maria Sakkari (Grč/8) 6:0, 6:1;

– skupina Chetumal, 1. krog:
Iga Swiatek (Pol/2) – Marketa Vondroušova (Češ/7) prvi dvoboj v noči na torek;
Coco Gauff (ZDA/3) – Ons Jabeur (Tun/6) drugi dvoboj v noči na torek.

Vir: Tenis Slovenija, STA