WTA Chicago: V finalu nas čaka tunizijsko-španski obračun

V finalu turnirja serije WTA v Chicagu se bosta pomerili Tunizijka Ons Jabeur in Španka Garbine Muguruza. Na turnirju z nagradnim skladom 565.530 ameriških dolarjev so včeraj gledalci v vetrovnem mestu videli bore malo tenisa, saj sta se oba dvoboja končala predčasno.

Ons Jabeur   2021 Chicago Fall Tennis Classic Day 6  DSC 2674 original - WTA Chicago: V finalu nas čaka tunizijsko-španski obračun
Ons Jabeur (Foto: WTA)

Že pred prvim polfinalnim obračunom med Jabeurjevo in Kazahstanko Eleno Rybakino je bilo jasno, da je v finale napredovala Muguruza. Dvakratni zmagovalki turnirjev za grand slam (Roland Garros 2016, Wimbledon 2017) je Čehinja Marketa Vondroušova brez boja obračun predala zaradi bolezni.

Peta nosilka Jabeurjeva se je na drugi strani na igrišču potila 55 minut. Proti peti nosilki je dobila prvi niz s 6:4, v drugem pa je pri zaostanku 2:3 Rybakina predala obračun zaradi slabosti.

Jabeurjeva bo tako četrtič igrala v finalu turnirjev serije WTA. Nazadnje je v Birminghamu na travnati podlagi slavila, pred tem pa je izgubila zadnji obračun v Charlestonu 2021 ter pred tremi leti v Moskvi 2018. Muguruza bo skušala v 16. finalu zabeležiti deveto zmago, letos pa je že trikrat igrala za lovoriko. Dvakrat je izgubila, in sicer na turnirju serije WTA 250 v Melbournu in Katarju, v Dubaju pa je meseca marca slavila.

* Chicago, WTA (565.530 ameriških dolarjev):
– polfinale:
Ons Jabeur (Tun/6) – Elena Rybakina (Kaz/5) 6:4, 3:2, predaja;
Garbine Muguruza (Špa/2) – Marketa Vondroušova (Češ) brez boja.

Vir: Tenis Slovenija, STA