WTA Chicago: Collins, Jabeur, Rybakina vse v četrtfinale

Deseta nosilka Danielle Collins je presenetila 7. nosilko Elise Mertens v dveh nizih, medtem ko sta 5. nosilka Elena Rybakina in 6. nosilka Ons Jabeur prav tako prišli do zmag in sta se uvrstili v četrtfinale. 

Ons Jabeur Jessica Pegula   2021 Chicago Fall Tennis Classic Day 6  DSC 2931 original - WTA Chicago: Collins, Jabeur, Rybakina vse v četrtfinale
Ons Jabeur (Foto: Photo by Jimmie48/WTA)

Američanka Danielle Collins je s 6:2 in 6:4 slavila proti Mertensovi (povzetek tekme poglejte TUKAJ). “V težkih pogojih sva igrali, precej vetrovno je bilo. Skušala sem dati vse od sebe,” je povedala Collinsova. “Nobena ni servirala posebej dobro, ampak še vedno sva udarjali s polno močjo.”

Jabeur je prišla do maščevanja proti Jessici Peguli z 1:6, 6:2 in 6:3, po tisteim porazu v Montrealu letos. Do zmage je prišla tudi Elena Rybakina, ki je premagala Veroniko Kudermetovo.

Svitolina v četrtfinale; Muguruza napredovala po odpovedi Azarenke

Prva nosilka se je prav tako uvrstila v četrtfinale, njen deseti letos, s tem ko je premagala Eleno-Gabrielo Ruse. Garbine Muguruza, sicer 2. nosilka, je med najboljših osem prišla po odpovedi Victorije Azarenke.