Winter Cup: Štor ponosen, da je lahko zastopal Slovenijo, Por potrdil, da je ekipa dala vse od sebe

Slovenija je na zaključnem turnirju najboljše osmerice zasedla 8. mesto. (Foto: Tennis Europe)

Pretekli konec tedna je v Nemčiji potekal zaključni turnir evropskega ekipnega tekmovanja v kategoriji do 14 imenovan Winter cup. Slovensko izbrano vrsto so zastopali Svit Suljić, Patrik Semenič in Aljaž Štor. Trener je bil Marko Por.

Slovenija je na zaključnem turnirju najboljše osmerice zasedla 8. mesto. (Foto: Tennis Europe)

Slovenci so si mesto na zaključnem turnirju priborili z odličnimi nastopi na kvalifikacijskem turnirju v Bariju, kjer so zasedli 1. mesto v skupini. V Nemčiji jih je že takoj v četrtfinalu čakal zahteven obračun proti nemških izbrani vrsti, kjer je slovenska reprezentanca klonila z 1:2. Edino točko je Sloveniji priigral Svit Suljić. “Veseli smo, da smo se uvrstili na zaključni turnir. Vzdušje je bilo tudi tokrat izjemno. Žal se nam ni izšlo. S svojimi nastopi sem zelo zadovoljen,“ je dejal najboljši Slovenec Svit Suljić.

Varovancem Marka Pora je tako ostal boj za mesta od 5. do 8. Na obeh preostalih obračunih se je na igrišču preizkusil tudi Aljaž Štor, ki proti Nemcem ni dobil priložnosti. V petek je proti Čehom edino točko za Slovenijo prispeval Svit Suljić, dan kasneje proti Italiji pa Patrik Semenič. “Zelo sem vesel, da se nam je uspelo uvrstiti med najboljših osem ekip v Evropi. Na žalost pa nam na igrišču tokrat ni šlo vse po načrtih,” je dejal Semenič, podobno pa je razmišljal tudi Štor: “Vesel sem, da smo se uvrstili na evropsko prvenstvo. Žal pa smo na prvih dveh tekmah v obeh primerih izgubil odločilno igro dvojic. Ponosen sem, da se lahko zastopal Slovenijo.

“Uvrstitev Slovenije preko kvalifikacij na zaključni turnir je za Slovenijo velik uspeh. Ekipa je dala vse od sebe. Izjemni Svit Suljić je pokazal, da sodi med najboljše igralce na svetu v tej starostni kategoriji. Tako Patrik kot tudi Aljaž sta pustila srce na igrišču in pridobila ogromno izkušenj, ki jih bosta lahko uporabila v prihodnosti,” je bil zadovoljen kapetan Marko Por.

Zaključni turnir najboljše osmerice
(Niederzier, Nemčija, 16. – 18. 2. 2023)

Četrtfinale:
SLOVENIJA – NEMČIJA 1:2

Semenič P. – Reisach V. 3:6, 7:6(3), 0:6
Suljić S. – Ontiveros Castro M. 6:0, 6:3
Semenič P./Suljić S. – Ontiveros Castro M./Reisach V. J. 5:7, 4:6


Razvrstitev od 5. do 8. mesta:
SLOVENIJA : ČEŠKA 1:2

Štor A. – Krejči T. 1:6, 2:6
Suljić S. – Ladman F. 6:4, 6:0
Semenič P./Suljić S. – Krejči T./Kusy J. 3:6, 4:6


Za 7. mesto:
SLOVENIJA : ITALIJA 1:2

Štor A. – Meacci M. 2:6, 3:6
Semenič P. – Paci C. 6:2, 6:1
Semenič P./Štor A. – Garbero F./Meacci M. 1:6, 3:6