Tesen poraz Lovričeve, konec za Srebotnikovo

Srebotnikova na letošnjem Wimbledonu brez zmage. (Foto: zimbio.com)

Srebotnikova na letošnjem Wimbledonu brez zmage. (Foto: zimbio.com)

Letošnjega maničnega ponedeljka v Wimbledonu za slovenski tenis ne bi mogli označiti za uspešnega. Katarina Srebotnik se v osmini finala mešanih dvojic ni uspela pridružiti Andreji Klepač, tesen poraz pa je po treh neizkoriščenih žogicah za zmago doživela tudi Pia Lovrič. 

Srebotnikova na letošnjem Wimbledonu brez zmage. (Foto: zimbio.com)
Srebotnikova na letošnjem Wimbledonu brez zmage. (Foto: zimbio.com)

16-letna Domžalčanka Pia Lovrič se je po mladinskem Odprtem prvenstvu Francije preizkusila tudi v Wimbledonu. Tako kot na Roland Garrosu se je njena pot v posamični konkurenci končala v 1. krogu, kjer je bila zanjo usodna nekaj mesecev starejša Rusinja Daria Frayman.

Lovričeva, ki je aprila letos v Firencah prišla do svojega prvenca v mladinski konkurenci na turnirjih serije Futures, je imela svoje priložnosti, a jih ni uspela izkoristiti. Kljub temu, da je v prvem nizu zapravila prednost s 5:3 in niz izgubila s 5:7, se je v nadaljevanju obračuna dobro odzvala in uspela izsiliti odločilni tretji niz.

Pri vodstvu s 5:4 je Lovričeva servirala za zmago, se posamično prikopala do treh žogic za zmago, a obračuna ni uspela zaključiti. Rusinja je po nekaj manj kot treh urah dvoboja izkoristila svojo prvo zaključno žogico in napredovala v 2. krog.

Konec za Srebotnikovo

Kljub porazu, se Lovričeva od Wimbledona še ne poslavlja, saj je pred njo še nastop v konkurenci dvojic. Za razliko od Pie, je z nastopi v Wimbledonu že zaključila Katarina Srebotnik, ki v paru skupaj z Michaelom Venusom ni uspela ugnati dvojice Qureshi A./Kichenok N. Ob Lovričevi tako od Slovenk v igri za odmeven rezultat ostaja le še Andreja Klepač.

Wimbledon, mešane dvojice, 2. krog
Bambridge L./Muhammad A. – Roger-Vasselin E./Klepač A. 4:6, 4:6
Qureshi A./Kichenok N. – (10)Venus M./Srebotnik K. 6:4, 7:6(9)

Osmina finala
(8)Dodig I./Chan L. – (11)Roger-Vasselin E./Klepač A. [10.7.]


Mladinke, 1. krog, posamezno
Frayman D. (Rus) – Lovrič P. (Slo) 7:5, 2:6, 8:6

Dvojice
Lovrič P./Nirundorn M. N. – (7)Beck C./Navarro E. [10.7.]