Wimbledon: Serena postala nosilka, Cibulkova besna

Odločitev, da bodo Sereno Williams postavili kot nosilko, smo nekako pričakovali, a to ni ustavilo nekaj jeznih komentarjev tistih, ki so temu nasprotovali. Med drugimi so bile ogorčene tudi nekatere igralke, ki so zaradi nje izgubile lastno nosilno mesto.

Serena Williams bo 25. postavljena (Foto: Tennisworldusa.com)

Bivša šampionka bo postavljena 25. po vrsti, eno mesto za Marijo Šarapovo. Jelena Ostapenko bo tako na primer 12. in so bo izognila najhujšim nasprotnicam vse do četrtfinala. Enako velja za 16. postavljeno Coco Vandeweghe, medtem ko sta lanskoletna polfinalistka Magdalena Rybarikova in Johanna Konta ostali izven prvih 16.

Simon  Halep in Caroline Wozniacki vodita WTA skupino, v polfinalu pa bi se lahko potencialno pomerili proti Garbine Muguruza ali Sloane Stephens. Agnieszka Radwanska in zadnja kot nosilka (32), Dominika Cibulkova pa je tista, ki je zaradi Serene Williams izgubila mesto znotraj elite.

29-letna Cibulkova, dvakratna četrtfinalistka Wimbledona in nekdanja številka štiri svetovnega tenisa, je o tej temi spregovorila že po porazu proti Angelique Kerber na turnirju v Eastbournu. “Zakaj bi morala jaz izgubiti status nosilke, če imam to pravico? Če bi bila na primer šesta nosilka in bi me prestavili na deseto mesto, potem bi bila to druga zgodba. Ni pošteno, če se bo to zgodilo. Mislim, da to ni prav. Ni pošteno,” je povedala za BBC.