Wimbledon: Mladinca Ela Nala Milić in Matic Križnik začela z zmago

Slovenska mladinca Ela Nala Milić in Matic Križnik sta dobro formo iz Roehamptona prenesla tudi v Wimbledon, kjer sta v posamični konkurenci že zabeležila prvo zmago in se tako na “sveti travi” prebila med 32 najboljših igralcev.

Ela Nala Milić v 1. kolu boljša od Poljakinje.

Najboljša dva slovenska mladinska igralca Ela Nala Milić in Matic Križnik sta se v tem tednu na mladinskem WTT turnirju serije J300 v Roehamptonu izkazala predvsem v dvojicah, v Wimbledonu sta odlično začela tudi v posamični konkurenci. Križnik je v 1. kolu glavnega dela turnirja po preobratu z rezultatom 2:6, 6:1 in 6:2 premagal 44. mladinca sveta, 50. mladinko sveta pa je z 2:0 v nizih ugnala Ela Nala.

V 2. kolu, ko se bosta oba Slovenca borila za preboj v osmino finala, oba igralca čaka obračun proti nasprotniku iz Bolgarije. Križnik bo izzval 6. nosilca turnirja, sicer 7. mladinca sveta Iliyana Radulova, medtem ko Elo Nalo Milić čaka dvoboj proti 36. mladinko sveta Rositso Denchevo, ki šteje šele 16 let. Ela Nala je Rositso letos v aprilu že premagala, tudi Križnik pa je bil na J300 turnirju v Bolgariji zelo blizu tega, da bi presenetil Radulova.

Wimbledon 2023
(Velika Britanija, trava, zunaj)

MLADINCI

Posamezno, 1. kolo
Križnik M. (Slo) – Coman M. A. (Rom) 2:6, 6:1, 6:2
Milić E. N. (Slo) – Pawlikowska Z. (Pol) 6:2, 7:5

2. kolo
Križnik M. (Slo) – Radulov I. (Blg/6) [11.7.]
Milić E. N. (Slo) – Dencheva R. (Blg) [11.7.]


Dvojice, 1. kolo
Jones E./Milić E. N. – Klugman H./Lacy I. [10.7.]
Kalina V./Križnik M. – (3)Melero K. A./Pacheco Mendez R. [10.7.]