Wimbledon: Izpadla Emma Raducanu

Tenisačica romunsko-kitajskega rodu, Emma Raducanu, velika ljubljenka londonskega občinstva, je danes končala svoje nastope na turnirju za veliki slam v Wimbledonu v ženski posamični konkurenci. V drugem krogu turnirja na sveti travi jo je gladko s 6:3, 6:3 izločila Francozinja Caroline Garcia.

emma - Wimbledon: Izpadla Emma Raducanu
Emma Raducanu (Foto: https://tennisuptodate.com/)

Garcia, ki je 55. igralka na ženski jakostni lestvici, proti Raducanu, ki je bila v Wimbledonu deseta nosilka, ni imela milosti. Lansko zmagovalko turnirja za Grand Slam v New Yorku, Odprtega prvenstva ZDA v tenisu, je zlomila v dveh nizih.

Garcia je bila še prejšnji petek 75. igralka sveta, a je v soboto vpisala zmago na travnati podlagi teniškega turnirja WTA v Bad Homburgu z nagradnim skladom 251.750 dolarjev. Impresivno predstavo je uprizorila tudi proti 19-letni favorizirani Britanki.

“Emma je velika igralka in na domačem turnirju je dokazala, da se lahko zelo dobro odreže na veliki sceni,” je bila do tekmice po porazu prizanesljiva 28-letna Francozinja. “Zelo sem uživala v igranju na osrednjem igrišču, to je bil moj prvi obračun na osrednjem igrišču in bilo je zelo posebno.”

Raducanu se je od lanske senzacionalne zmage na Flushing Meadowsu ubadala z nizom lažjih poškodb.

V tem času pa je ostala tudi brez glavnega trenerja.

Vir: Tenis Slovenija, STA