Wimbledon bo kariero Federerja proslavil na osrednjem igrišču

roger - Wimbledon bo kariero Federerja proslavil na osrednjem igrišču

Organizatorji tretjega Grand Slama sezone na igriščih All England Cluba v Wimbledonu bodo v torek, drugi dan turnirja, s posebno slovesnostjo na osrednjem igrišču počastili dosežke upokojenega švicarskega teniškega zvezdnika Rogerja Federerja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

roger - Wimbledon bo kariero Federerja proslavil na osrednjem igrišču
Enainštiridesetletnik je na sveti travi osemkrat slavil, lani septembra pa je napovedal upokojitev od profesionalnega tenisa. V torek bo tako obiskal prizorišče svojih največjih zmag in se pred začetkom dvobojev počastil, še piše AFP.

“Z veseljem lahko povem, da bo Roger v torek z nami in da bomo na osrednjem igrišču pred začetkom igranja pripravili posebno slovesnost, s katero ga bomo počastili kot človeka z največ naslovi v Wimbledonu med moškimi posamezniki,” je danes povedala izvršna direktorica All England Cluba Sally Bolton. Dodala je še: “Za trenutek bomo proslavili njegove dosežke in se mu zahvalili za vse spomine.” Bolton je razkrila še, da so povabili tudi Američanko Sereno Williams, ki pa zaradi nosečnosti ni mogla odpotovati v Wimbledon.

Srb Novak Đoković, bržkone glavni favorit turnirja na sveti travi, bo letos lovil osmo lovoriko v Wimbledonu in 24. naslov na turnirjih za grand slam.

Vir: Tenis Slovenija, STA