Alison Van Uytvanck ali kdo je nasprotnica Hercogove?

Alison Van Uytvanck se je leta 2015 izkazala na OP Francije. (Foto: zimbio.com)

Alison Van Uytvanck se je leta 2015 izkazala na OP Francije. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Polona Hercog bo v letošnji izvedbi Wimbledona še peto sezono zapored nastopila v glavnem delu turnirja. 27-letna Štajerka se bo na teren prvič podala v torek, nasproti pa ji bo stala 24-letna Belgijka Alison Van Uytvanck. 

Alison Van Uytvanck se je leta 2015 izkazala na OP Francije. (Foto: zimbio.com)
Alison Van Uytvanck se je leta 2015 izkazala na OP Francije. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je na igriščih All England Cluba do najboljše uvrstitve v karieri prišla lansko leto, ko se je prebila vse do 3. kroga. To je bil ob preboju v 3. krog OP Francije leta 2010 tudi najboljši rezultat Mariborčanke na turnirjih za Grand Slam, z izjemo rezultata na Roland Garrosu leta 2015, pa se s svojimi predstavami na turnirjih največje četverice ne more pohvaliti niti njena tokratna nasprotnica.

Letos do turnirske zmage v Budimpešti

Belgijka Alison Van Uytvanck trenutno na WTA lestvici zaseda 47. mesto, najvišje pa je bila uvrščena oktobra 2015, ko je veljala za 41. igralko sveta. Kot 21-letna tenisačica je javnost pozitivno presenetila leta 2015 na Odprtem prvenstvu Francije, ko se je prebila vse do četrtfinala. Takrat ji je mesto v polfinalu preprečila Švicarka Timea Bacsinszky, od tedaj naprej pa se Belgijki na nobenem izmed turnirjev za Grand Slam ni uspela prebiti dlje kot to 2. kroga.

V karieri je Van Uytvanckova osvojila 11 ITF turnirjev, leta 2013 pa tudi prvega na turnirjih serije WTA. V Tajvanu je v finalu ugnala rojakinjo Yanino Wickmayer. Leta 2017 se je znova vrnila na zmagovalne tirnice, ko je v finalu WTA turnirja v Quebec Cityju ugnala Timeo Baboš, do naslova pa se je prebila že tudi v letošnji sezoni. Februarja je blestela na trdi podlagi v Budimpešti, kjer je odlične predstave kronala s finalno zmago proti Slovakinji Dominiki Cibulkovi.

Načrta za Hercogovo še ni našla

Če se lahko Belgijka za razliko od Polone Hercog pohvali z naslovom v letošnji sezoni, pa se lahko Slovenka pohvali z rezultatom 3:0 v zmagah v medsebojnih tekmah proti tri leta mlajši tekmici. Prvič sta se tenisačici med seboj pomerili leta 2014 v Maroku, ko je na peščeni podlagi gladko zmago s 6:1 in 6:4 slavila Hercogova. Bolj napeto je bilo v drugem poizkusu ko je v Torontu obračun dobila z 2:1 v nizih prav tako dobila Slovenka, ki pa je tekmico s 6:4 in 7:5 ugnala tudi letos v Aucklandu.

Na travnati podlagi se tenisačici med seboj še nista pomerili, stavnice pa v vlogo favoritinje postavljajo Belgijko. Obračun 1. kroga naj bi v torek, 3. julija, pričel predvidoma ob 14. uri.