Wawrinka: “Ne uživam v tekmah proti Rogerju”

Prej nekaj tedni smo si nadejali zanimivega obračuna tretjega kroga med Stanom Wawrinko in Rogerjem Federerjem. V Miamiju naj bi se srečala, ampak mlajši izmed Švicarjev ni prišel tako daleč. Stan “The Man” je priznal, da ne uživa v tekmah proti prijatelju.

Stan in Roger na OP AO (Foto: Tennisworldusa.com)

Letos sta se pomerila v Indian Wellsu, kjer je Federer slavil po 57 minutah igre. V intervjuju za ‘Haute Living’ je Wawrinka povedal: “Lahko povem, da ne uživam v tekmah proti Rogerju. Uživam v dleu, da se dobro poznava in da sva dobra prijatelja. To vsekakor. Ampak da igram proti njemu, to mi je bilo pa vedno težavno z njegovo igro. Raje igram proti Đokoviću, ker je njegova igra drugačna in lahko kontroliram potek. Ampak všeč mi je izziv. Če hočeš biti na vrhu in če hočeš osvajati turnirje, potem moraš premagati vse. Ali pa kogarkoli izmed njih. Ni važno, kdaj se srečaš.”

33-letnik pa vseeno ceni trenutke, ki jih na turneji preživi s Federerjem. “Zame je bilo vedno izjemno, da sem iz iste države kot on. Zelo dolgo se poznava. Že od takrat, ko sem šele prišel na turnejo. Bil se še zelo mlad. Takrat mi je zelo pomagal. Imel sem priložnost, da treniram z najboljšim na svetu. Takrat je bil 1. igralec sveta in vsak njegov nasvet mi je pomagal, da sem se privadil ATP turneje.”