Vzpodbudna predstava Zidanškove proti 6. igralki sveta, Juvanova sezono odprla z zmago

Kaja Juvan v Dohi že do tretje zmage. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem dvoboju sezone 2022 zavezala kravato 6. igralki sveta Marii Sakkari, a na koncu ostala brez presenečenja. Prepričljive zmage se je za uvod veselila Kaja Juvan. 

Kaja Juvan si je v Adelaidi priigrala “zmenek” z 2. igralko sveta. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Ponedeljkov program v Adelaidi, kjer termometer te dni v popoldanskih urah kaže okoli 25 stopinj Celzija, sta na osrednjem igrišču odprli 30. igralka sveta Tamara Zidanšek in 6. igralka sveta Maria Sakkari.

Čeprav rezultat tega ne kaže, sta bili igralki v prvem nizu zelo izenačeni. Grkinja je ta del dvoboja dobila s 6:2, a da je bilo temu tako, se je morala uspešno soočiti s kar šestimi ‘break’ žogicami Zidanškove, in sicer v treh različnih servisnih igrah.

V drugem nizu je Zidanškova odigrala še bolj sproščeno in odločno, kar se je obrestovalo. Sakkarijeva se je soočala s težavami na returnu, Konjičanka pa je s 6:0 oddrvela proti tretjem nizu. Odločilni niz je bolje odprla Grkinja, ki je povedla s 3:0. Tamara je odgovorila s tremi zaporednimi osvojenimi igrami, kasneje rezultat še poravnala na 4:4, v 10. igri, ko je servirala za obstanek, pa ostala brez osvojene točke.

Juvanova sezono odprla z zmago

Malo po 15. uri po lokalnem času se je pričel tudi program na igrišču št. 1, kjer je do zmage na uvodnem dvoboju sezone prišla Kaja Juvan. Trenutno 100. igralka sveta je bila po uri in 25 minutah igre s 6:4 in 6:2 boljša od šest let starejše Chloe Paquet. Francozinja, ki na WTA lestvici zaseda 119. mesto, je v začetku obračuna povedla z 2:0, vodila še s 3:2, nato pa bila ves čas dvoboja v podrejenem položaju.

Juvanova je prvi niz dobila s 6:4, tudi v zaključku tekme pa odigrala zelo zrelo in dvoboj brez večjih težav pripeljala h koncu. Nasprotnici je med drugim zabila tudi 5 asov.

21-letna Ljubljančanka si je z zmago priigrala mesto v osmini finala turnirja, kjer jo na papirju čaka precej težja naloga kot v 1. kolu. Nasproti ji bo namreč stala Belorusinja Aryna Sabalenka, 2. igralka sveta. Za igralki bo to prvi medsebojni dvoboj.

WTA 500 Adelaide (Avstralija, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Sakkari M. (Grč/3) 2:6, 6:0, 4:6
Juvan K. (Slo) – Paquet C. (Fra) 6:4, 6:2

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Sabalenka A. [5.1.]

Dvojice, 1. kolo
(3)Jurak D./Klepač A. – Bondarenko K./Kichenok L.
Juvan K./Zidanšek T. – Bouzkova M./Hradecka L.

2 thoughts on “Vzpodbudna predstava Zidanškove proti 6. igralki sveta, Juvanova sezono odprla z zmago

Comments are closed.