Vprašanje, če bo do Roland Garrosa izgubil kakšen niz

Trenutno najbolj vroči igralec na rdečem pesku Rafael Nadal deluje v nepremagljivi formi in vprašanje je, če bo sploh oddal kakšen niz, glede na dosedanje predstave, ko so tekmeci uspeli na niz dobiti le nekaj iger. Rafa sicer ne verjame, da bo do Roland Garrosa ostal nepremagan.

Rafa ostaja skromen kot vedno (Foto: Zimbio.com)

6:1 in 6:3 za zmago proti Guillermu Garcia-Lopezu za četrtfinale v Barceloni. Rafa se je vrnil na svoj nivo, kjer kraljuje in dominira. Po uvodni tekmi proti Robertu Carballesu Baeni, kjer je imel preveč vzponov in padcev v igri, je bil tokrat bolj konstanten in ponovno nepremagljiv. “Odigral sem dobro tekmo, na visokem nivoju, veliko bolje kot prejšnji dan.” Danes pa bo moral pokazati enako inteziteto proti Martinu Klizanu, a v to sploh ne gre dvomiti. Naj bo to prvi krog ali finale, Rafa vedno da vse od sebe.

“Klizan je dober igralec in nevaren nasprotnik. Je tenisač, ki lahko odigra odlično tekmo, ampak ima po drugi strani dosti padcev v igri. Je močan, ampak sem pripravljen. Moral bom igrati agresivno in mu ne pustiti diktirati.”

Rafa je povedal, da je sedaj ujel tekmovalni ritem, medtem ko je na začetku sezone deloval malce izgubljeno. “Ko igraš nekaj dni zapored, ujameš ritem, ampak sledi utrujenost, po drugi strani pa si samo želim igrati. Moram izkoristiti to obdobje, to je moj šele drugi turnir v sezoni, kjer nimam težav s poškodbami. Tri mesece sem dal svojim nasprotnikom in sedaj hočem obrniti situacijo, veselim se vsake zmage posebej.”

Nadal je osvojil že rekordnih 40 zaporednih nizov na peščeni podlagi. “To je rekord, ampak mi ne pomeni veliko. Ne verjamem, da mi bo uspelo ostati nepremagan do Roland Garrosa. Izgubil bom vsaj niz. Seveda si želim, da bi ostal nepremagan, ampak temu ne bo tako.”