VIDEO: Serena Williams lovi mejnik Margaret Court

Osrednje igrišče v All England Clubu bo danes prizorišče zaključnega dejanja v ženski posamični konkurenci. Za končno zmago na najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu v Wimbledonu se bosta pomerili Američanka Serena Williams in Romunka Simona Halep.

Serena in Simona (Foto: ATP)

Sedemintridesetletna Američanka, ki je v polfinalu zanesljivo premagala Čehinjo Barboro Strycovo, bo danes naskakovala svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam. Sedemkratna zmagovalka turnirjev v Wimbledonu in odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratna odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in trikratna odprtega prvenstva Francije v Parizu se bo v primeru končnega zmagoslavja nad Halepovo po številu zmag izenačila z avstralsko rekorderko Margaret Court.Williamsova je izgubila svoja zadnja finalna obračuna na turnirjih za grand slam.

Na lanskem turnirju v Wimbledonu jo je premagala Nemka Angelique Kerber, v New Yorku pa je bila od nje boljša Japonka Naomi Osaka.Njena romunska tekmica, ki je bila v četrtkovem polfinalu boljša od Ukrajinke Jeline Svitoline, bo naskakovala svojo drugo zmago na turnirjih za grand slam. Lani je osvojila največji turnir na svetu na peščeni podlagi – odprto prvenstvo Francije v Parizu.Williamsova in Halepova sta doslej odigrali deset medsebojnih dvobojev: na devetih je slavila Američanka, na enem pa Romunka.

Vir: Tenis Slovenija, STA