VIDEO: O zaključku ligaškega prvenstva na slovenskih igriščih tudi TV Maribor

Z nedeljskimi finali so se na slovenskih igriščih zaključila ligaška tekmovanja, ki potekajo pod okriljem Tenis Slovenije. Na najvišji ravni sta se naslova državnih prvakov razveselila TD Slovan pri moških in TK Triglav Kranj pri ženskah.

Državni vrh so osvojile igralke TK Triglav Kranj. (Foto: Blaž Weindorfer | Sportida)

Tekme so bile zanimive. Predvsem sem zadovoljna, da smo vse izpeljale do konca tako kot smo si želele,” je po koncu finalnega obračuna proti ŽTK Maribor misli strnila igralka TK Triglav Kranj Kristina Novak. Kljub porazu s pozitivnim pogledom v prihodnost zre igralka ŽTK Maribor Petja Drame, ki je za poraženke v finalu dosegla edino točko. “Definitivno je bil cilj zmagati, ampak vseeno imamo zelo mlado ekipo, prav tako je imel Triglav na drugi strani zelo močno ekipo. Vse smo dale od sebe, borile smo se, tako da smo lahko ponosne na ta uspeh.

Video prispevek TV Maribor (kliknite za prevezavo)

Tudi v moški kategoriji so se igralci ŽTK Maribor za naslov borili vse do konca. V finalu je previsoko oviro predstavljal TD Slovan, za katerega je dve zmagi, eno v posamični konkurenci, drugo v dvojicah, prispeval tudi Aljaž Bedene.Treniram mlade, igram le še takrat, ko igram z njimi. Zase nikoli več. Ne, da ne bi rad, enostavno nimam časa,” je najprej za TV Maribor povedal Bedene, ki skupaj z Grego Žemljo drži najboljšo slovensko uvrstitev na lestvici ATP (43. mesto). “Za Slovan vedno rad zaigram. Kondicije nimam takšne, kot sem jo imel, ampak še zmeraj je to kvalitetna žoga. Fantje imajo neko spoštovanje. Včasih si želim, da bi pokazali več. Pokazal sem, kaj še vedno znam.”

Zasedba prvakov, ekipa TD Slovan. (Foto: Blaž Weindorfer | Sportida)

Z klub, v katerem sem odrastel in tudi uspel, je vedno čast igrati. Kadarkoli dobim povabilo in imam možnost igrati, sem z veseljem prvi, ki bo igral,” je na drugi strani povedal Sebastian Dominko.