Busta oškodovan?! Besni Španec se ni rokoval s sodnikom!

Španec poraza ni prenesel najbolje. (Foto: Daily Express)

Španec poraza ni prenesel najbolje. (Foto: Daily Express)

Za največjo dramo 8. tekmovalnega dna na Odprtem prvenstvu sta poskrbela Španec Pablo Carreno Busta in Kei Nishikori. Tekmovalca sta na igrišču preživela kar 5 ur in 11 minut, poraženec pa je igrišče zapustil besen kot ris! Spodaj si lahko pogledate videoposnetek in precenite ali je jeza Španca upravičena. 

Španec poraza ni prenesel najbolje. (Foto: Daily Express)
Španec poraza ni prenesel najbolje. (Foto: Daily Express)

Po nekaj več kot dveh urah tekme osmine finala Odprtega prvenstva Avstralije je Pablo Carreno Busta proti Keiju Nishikoriju vodil z 2:0 v nizih in z “brejkom” prednosti v 3. nizu. Tri ure kasneje je Margaret Court Areno zapustil poražen in besen kot verjetno še nikoli!

Je bila to res napaka sodnika?

Zakaj vsa ta jeza in zavrnitev rokovanja s sodnikom ob koncu obračuna? Španec je prepričan, da se mu je v podaljšani igri 5. niza, ki se po novem v Avstraliji igra do 10 osvojene točke enega izmed tenisačev, zgodila krivica brez primere.

Bil je v odličnem položaju, v tie-breaku vodil z 8:5, nato pa se je zgodilo. Udarec Buste, ki je komaj prešel mrežo, stranski sodnik se je oglasil in zaklical “out”, a kot je vidno ob ogledu videoposnetka v trenutku, ko je Nishikori žogico že udaril v prazen del igrišča ali pa je žogica lopar Japonca ravno zapustila.

Dokončno se je zalomilo, ko je sokolje oko pokazalo, da je žogica Španca padla na črto, sodnik pa je zaradi naslednjega uspešnega udarca Nishikorija točko dosodil kar Japoncu. Španec tega nikakor ni mogel sprejeti in se s sodnikom zapletel v besedni dvoboj. Morda je imel celo prav, saj so se točke kot je prav ta (vidna v spodnjem videoposnetku) v tenisu že večkrat ponavljale.

Kakorkoli že, Carreno Busta točke ne bi mogel osvojiti pod nobenim pogojem, saj ni bil niti blizu žogici, ki jo je na drugo stran poslal Japonec. Po nekaj minutah se je pomiril, se skušal zbrati za nadaljevanje obračuna, a ta ni šel po njegovih željah. Španec točke ni več dobil, po obračunu spustil rokovanje s sodnikom, športno čestital Nishikoriju, nato pa besen kot ris zapustil stadion!