Veronika Erjavec zmagovalka turnirja v Kopru

Veronika Erjavec je postala zmagovalka turnirja IFS Luka Koper Open. V finalu je s 6:4 in 6:3 premagala Polono Hercog. Erjavčeva je zmagala tudi v igri dvojic.

Veronika Erjavec je Polono Hercog ugnala po uri in 43 minutah. Hercogova je v prvem nizu takoj kar dvakrat odvzela servis mlajši rojakinji in povedla s 3:0. Prednosti ni izkoristila, saj je Erjavčeva dobila kar 5 iger zapored, do prvega niza pa je prišla po četrtem brejku. V drugem nizu je Erjavčeva hitro povedla s 4:0, Hercogova je sicer prišla na 5:3, dvoboja pa je bilo konec v deveti igri drugega niza. Za Veroniko Erjavec je bila to 5 zmaga na turnirjih serije WTT.

“Vedela sem, da ne bo enostavno. Polona je kakovostna igralka, dolgo časa je bila med prvih 100 igralk na svetu. Vedela sem, da bo zahtevno. Ves čas sem želela biti osredotočena. Zavedala sem se, da bo izkoristila vsako priložnost, če bom popustila. Zelo sem zadovoljna. Celoten turnir je bil zelo naporen. Še prejšnji teden smo igrali v Bratislavi na trdi podlagi. Zato moram priznati, da nisem veliko pričakovala od tega tedna. Potem pa sem iz dneva v dan napredovala, vsak dan sem se počutila boljše. Nisem veliko razmišljala. Danes sem bila že kar utrujena. Ampak sem si rekla, točko po točko, več kot boriti se ne morem. Uspelo mi je. Takšna zmaga mi veliko pomeni. Začenja se peščena sezona. Dobila sem dodatno motivacijo, da treniram še bolj trdo. Moram biti še bolj konstantna, da bom do takšnih rezultatov prišla še na večjih turnirjih”, je po koncu uspešnega tedna rekla Veronika Erjavec.

“Finale je bil zelo lep. Manjkajo mi tekme na takšnem nivoju. Veronika je odigrala zelo dobro tekmo. V odločilnih trenutkih sem morda imela tudi nekaj smole, nekaj žog je šlo v out za nekaj centimetrov. To so točke, ki lahko pomenijo tudi preobrat. Potem sem lovila rezultat. Lahko pa sem zadovoljna s celotnim turnirjem. To je lepa popotnica za naprej. Glede na to, da najprej niti nisem planirala, da bom igrala v Kopru, saj nisem bila fizično pripravljena, je bil izkupiček na koncu super. Turnir sem sprva namreč vzela kot trening. V finalu si sicer želiš zmagati. Moj cilj je bil, da najdem svojo igro, da znova začnem igrati agresivno. To je pomembno za turnirje na višjem nivoju. Lahko rečem, da sem ta teden našla veliko stvari, ki sem jih iskala. V Kopru rada igram, spomnim se dvoboja v pokalu Fed s Kanado pred več kot 10 leti. Takrat smo dihali kot eno, res so to lepi spomini. Tukaj v Kopru je eno izmed lepših igrišč v Sloveniji. Morda nam je malce ponagajalo vreme, ampak turnir je bil res dobro organiziran,” je bila zadovoljna s tednom na Obali Polona Hercog.

IFS Koper Open, finale,
Veronika Erjavec (Slo/8) – Polona Hercog (Slo/7) 6 : 4, 6 : 3.

Dvojice:

Erjavec V./Salkova D. – Sakellaridi S./Zantedeschi A. 6 : 1, 6 : 3.

Vir: Tenis Slovenija