Verdasco končal upe Edmunda, Fucsovics pa Fogninija

Kei Nishikori odločno v novo sezono. (Foto: Instagram/Erstebankopen)

Kei Nishikori odločno v novo sezono. (Foto: Instagram/Erstebankopen)

Pred dnevi smo že poročali o tem, da se boj za zadnja mesta, ki še vodijo na zaključni turnir najboljše osmerice, močno zaostruje. Na Dunaju sta prepotrebne ATP točke zaman lovila Italijan Fabio Fognini in Britanec Kyle Edmund, ki sta po porazu v 2. krogu turnirja ostala brez možnosti za nastop v O2 Areni. 

Kei Nishikori ostaja v igri za mesto v Londonu. (Foto: Instagram/Erstebankopen)
Kei Nishikori ostaja v igri za mesto v Londonu. (Foto: Instagram/Erstebankopen)

Tako kot smo bili v večini preteklih sezon že navajeni, so si tudi to leto mesto na zaključnem turnirju v Londonu ekspresno zagotovili Rafael Nadal, Novak Đoković in Roger Federer, vselej pa na zadnjih turnirjih v sezoni poteka neizprosen boj za preostala mesta. Še drugo leto zapored bo v Londonu nastopil tudi Alexander Zverev, odlično pa kaže tudi Marinu Čiliću, Kevinu Andersonu in Dominicu Thiemu.

Čorić še upa

Omenjena trojica tenisačev bo po vsej verjetnosti v Lodonu zasedla 5., 6. in 7. mesto, kar bi pomenilo, da bo prostora na letalu, ki bo odletelo v London, le še za enega.  Glavna konkurenta sta Kei Nishikori in John Isner, oba pa v tem tednu nastopata na Dunaju. Japonec se je mimo vročega Karena Khachanova že prebil v četrtfinale, medtem ko visokoraslega Američana v četrtek čaka zahteven obračun proti Gaelu Monfilsu.

Nekaj malega upanja na krstni preboj v London ima še vedno tudi Borna Čorić, ki bo v petek za ohranitev upov moral na kolena spraviti Andersona. Pred turnirjem na Dunaju sta na čudež upala tudi Kyle Edmund in Fabio Fognini, a sta v 2. krogu izpadla proti Fernandu Verdascu in Martonu Fucsovicsu, tako da bosta zadnji turnir v sezoni odigrala že v Parizu.