Venus Williams zaradi poškodbe odpovedala nastop v Clevelandu

Venus Williams (Foto: FB)

Ameriška teniška zvezdnica Venus Williams, ki je prejšnji teden prejela posebno povabilo za bližnje Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, je odpovedala nastop na turnirju v Clevelandu. Kot je sporočila zmagovalka sedmih turnirjev za veliki slam in nekdanja številka 1 prek družbenih medijev, je razlog za odpoved poškodba kolena.

Venus Williams (Foto: FB)

Kot je poudarila 43-letna Američanka, nekdanja prva igralka sveta, bo preskočila svoj zadnji pripravljalni turnir na OP ZDA, da bo lahko igrala najbolje pripravljena, ko se bo 28. avgusta v New Yorku začel zadnji turnir za Grand Slam v sezoni.

“Na žalost moje koleno ta čas preprosto ne deluje, kot bi moralo,” je o poškodbi dejala Williams: “To, da sem trenutno na igrišču, mi škodi. To je res slaba novica.”

Izkušena Američanka je ob tem že javno izrazila željo, da bi naslednje leto igrala v Clevelandu, kar je znak, da bo na turneji WTA igrala tudi prihodnjo sezono 2024.

“Delala bom na sebi, poskušala se bom zbrati, tako da bom lahko nastopila na OP ZDA in upam, da bom naslednje leto prišla igrat v Cleveland,” je dejala.

“Zelo mi je žal, da ne bom mogla priti v Cleveland,” je še dodala: “Zelo sem se veselila tega nastopa.”

Venus Williams je prejšnji teden prvič po štirih letih zmagala v teniškem dvoboju proti igralki izmed “top 20” na svetu in se uvrstila v drugi krog turnirja WTA 1000 v Cincinnatiju.

Ta čas je sicer šele na 407. mestu svetovne lestvice.

Vir: Tenis Slovenija, STA