Venus Williams spodrsnilo že na prvi oviri, trava jo je “ubila”

Venus Williams (Foto: BBC)

Petkratna zmagovalka teniškega turnirja za Grand Slam na sveti travi Venus Williams se je nepričakovano poslovila že v prvem krogu letošnjega turnirja v Wimbledonu. Triinštiridesetletno ameriško veteranko je v dveh nizih premagala Ukrajinka Jelina Svitolina. Williams pravi, da jo je “ubila trava”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Venus Williams (Foto: BBC)

Američanka, ki je v Wimbledonu nastopila s posebnim povabilom, je silovito odprla obračun proti ukrajinski tekmici, a je Williams spodrsnilo na travnati površini osrednjega igrišča v Wimbledonu. V bolečinah je padla na tla ter se prijela za desno koleno. Odšepala je na svoj stol, poklicali so trenerja, vendar je lahko nadaljevala. A Svitolini ni uspela vzeti niti enega niza.

Američanka, ki je dejala, da ne ve, kakšna je njena poškodba, je bila po porazu optimistična.

“Trava je sama po sebi spolzka,” je dejala. “V nekem trenutku te čaka padec. To je bila zame samo smola. Dvoboj sem začela odlično. Dobesedno sem ubijala, nato pa me je ubila trava,” se je pošalila starejša od zvezdniških sester Williams.

“Trenutno ni zabavno. Počutila sem se, kot da sem v odlični formi, ko sem prišla na ta turnir, in v odlični formi na dvoboju. Trenutno je vse skupaj zame en velik šok, ampak to je šport.”

Američanka, ki je v Wimbledonu debitirala leta 1997, je v All England Clubu igrala že 24. Zbrala je največ nastopov v odprti eri. Prejšnja rekorderka ameriško-češka igralka Martina Navratilova je v odprti eri zbrala 23 nastopov v Wimbledonu.

V času prvega nastopa Williams se 53 igralcev v letošnjem žrebu še ni rodilo. Svitolina je bila stara le dve leti. Ukrajinka je dejala, da je vesela, da je Williams lahko nadaljevala po padcu, in priznala, da jo je spodrsljaj ameriške tekmice “pretresel”. “Potrudila se je, je pa šampionka, borila se je, dala je vse,” je dejala zmagovalka dvoboja.

Williams se še ni odločila v zvezi s prihodnostjo. “Najprej moram ugotoviti, kaj bo moj naslednji načrt. Trenutno sem v šoku. Preprosto ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Bizarno je. Ne vem. Trenutno to še vedno obdelujem,” je dejala sedemkratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam, dvakrat je zmagala tudi na OP ZDA. Trenutno je sicer uvrščena na 511. mestu lestvice WTA.

Vir: Tenis Slovenija, STA