Venus Williams posebno povabilo za OP Avstralije

Venus Williams (Foto: FB)

Teniška ikona Venus Williams bo januarja zaigrala še na svojem 22. Odprtem prvenstvu Avstralije, potem ko so danes organizatorji sporočili, da so ji namenili posebno povabilo. Kar 25 let po svojem debiju v Melbournu bo zdaj 42-letna Venus Williams lahko nastopila na prvem teniškem Grand Slamu v sezoni.

Venus Williams (Foto: FB)

Dvakratna finalistka na peti celini, sicer pa zmagovalka sedmih Grand Slamov med posameznicami, je letos odigrala le štiri dvoboje in vse štiri tudi izgubila.

Petkratna zmagovalka Wimbledona ter dvakratna prvakinja na OP ZDA med posameznicami je tudi ena najboljših igralk dvojic. Teh naslovov je na turnirjih za veliki slam zbrala še 14, vključno s štirimi v Avstraliji.

Na OP Avstralije je zmagala med dvojicami v letih 2001, 2003, 2009 in 2010, medtem ko se je v letih 2003 in 2017 uvrstila v finale posameznic.

V sporočilu za javnost, v katerem je objavila svoje posebno povabilo, je Venus Williams potrdila, da bo v Avstraliji spet zaigrala.

“Zelo sem vznemirjena, da se vračam v Melbourne, da bom januarja tekmovala na OP Avstralije,” je zapisala in dodala: “Že več kot 20 let tekmujem v tej državi in avstralska skupnost me je vedno podpirala z vsem srcem. V čast mi bo spet igrati za navijače in veselim se, da bom letos na turnirju obujala spomine.”

Za zdaj še ni znano, ali se ji bo pridružila njena sestra Serena Williams, s katero sta združili moči za štiri uspehe v dvojicah.

Po porazu na OP ZDA je Serena Williams močno nakazala, da še ne razmišlja o popolnem koncu kariere, in dejala: “Vedno sem imela rada Avstralijo”.

Odprto prvenstvo Avstralije se bo začelo 16. januarja.

Vir: Tenis Slovenija, STA