Velik preobrat Pliškove za drugo zmago v Brisbaneu

Čehinja blesti že v začetku sezone. (Foto: zimbio.com)

Čehinja blesti že v začetku sezone. (Foto: zimbio.com)

Keiju Nishikoriju, Kevinu Andersonu, Robertu Bautisti Agutu, Aryni Sabalenki in Julii Goerges se je z naslovom že v uvodnem tednu nove sezone pridružila še Karolina Pliškova. Čehinja je v finalu turnirja serije WTA International v Brisbaneu po preobratu z 2:1 v nizih ugnala Ukrajinko Lesio Tsurenko. 

Čehinja blesti že v začetku sezone. (Foto: zimbio.com)
Čehinja blesti že v začetku sezone. (Foto: zimbio.com)

26-letna Čehinja z izjemno močnim trenerskim štabom, v katerem se nahajata Rennae Stubbs in Conchita Martinez, v letošnji sezoni želi poseči po največjih lovorikah. Po letu 2017 drugič prebila v finale turnirja serije WTA International v Brisbaneu. Pred dvema letoma je v finalu prepričljivo s 6:0 in 6:3 ugnala Alize Cornet, tokrat pa je proti Ukrajinki Lesii Tsurenko šlo precej bolj na tesno.

S 4:6 in 3:5 je zaostajala Karolina Pliškova, a kljub temu našla pot do zmage. Ukrajinka, ki je tekom turnirja prikazala nekaj odličnih predstav, je bila v 9. igri drugega niza pri rezultatu 40:40 le dve točki oddaljena od zmage, bližje pa ji ni uspelo priti. Čehinja je nanizala kar 7 zaporednih iger in zaostanek s 4:6 in 3:5 obrnila v vodstvo s 4:6, 7:5 in 3:0. Kasneje je v v 8. igri tretjega niza izkoristila prvo zaključno žogico.

S težavami že v prvem krogu

Mislim, da je bila tekma zelo pomembna. Imela sem zelo podobno že v prvem krogu, ko sem izgubljala z nizom in brejkom. Ko si sposoben ta take tekme preobrniti, dobiš nekaj dodatne in drugačne samozavesti,” je po tekmi dejala Pliškova, ki se je spomnila na tekmo z Yulio Putintsevo, ko je Čehinja zaostajala s 4:6 in 0:2.

Pliškova je v Brisebaneu prišla do drugega naslova, skupno 12. v karieri na turnirjih serije WTA. Tradicionalno najbolje nastopa na trdi podlagi, a lovorike zbira tudi na ostalih podlagah.

WTA International Brisbane (Avstralija, $1,000,000, trda podlaga), posamezno, finale
Pliškova K. (Češ/5) – Tsurenko L. (Ukr) 4:6, 7:5, 6:2

Dvojice, finale
(3)Melichar N./Peschke K. – (4)Chan H-C./Chan L. 6:1, 6:1