V zmagi Simone Halep se skriva poetična pravica

Jim Courier je po ženskem finalu dejal, da je zmaga za Romunko predstavljala poetično pravico. Zmago si je več kot zaslužila. 

Na Odprtem prvenstvu Francije 2018 smo dobili novo zmagovalko. Do svojega krstnega naslova na turnirjih za Grand Slam se je po preobratu v velikem finalu veselila Romunka Simona Halep, ki je po 2 urah in 4 minutah zlomila odpor Američanke Stephensove.

Leta 2014 ji je v finalu OP Francije spodletelo proti Mariji Šarapovi, lansko leto prav tako v Parizu proti Latvijki Jeleni Ostapenko, v začetku letošnje sezone pa jo je v finalu OP Avstralije porazila še Caroline Wozniacki. Pogled na razmerje zmag in porazov v finalnih obračunih na turnirjih za Grand Slam za Simono Halep do danes ni bil nič kaj obetajoč, a z današnjim dnem se je spremenilo vse. Romunka, ki bo v letošnjem letu dopolnila 27 let, je v četrtem poizkusu vendarle prišla do zmage na enem izmed štirih največjih turnirjev in se tako zagotovo znebila pomembnega bremena za nadaljevanje kariere.

Jim Courier je bil navdušen nad tem, kar je videl. “Tudi način, na kakršnega je zmagala, je bil čudovit. V zmagi je bila poetična pravica. Že zadnjih nekaj let je bila nenehno v zmagovalnih položajih, a ni zmogla čez ciljno črto. Tokrat je bil Sloane Stephens tista, ki je vodila za niz in brejk, a je Simona tekmo obrnila na glavo. Tudi Američanka je odigrala izjemen turnir, a v tretjem nizu fizično ni mogla konkurirati Halepovi. Zaslužila si je zmago.”