V Wimbledonu določili prejemnike ‘wildcarda’

Do začetka glavnega dela Wimbledona nas loči še teden dni. (Foto: Google)

Do začetka glavnega dela Wimbledona nas loči še teden dni. (Foto: Google)

Pričetek glavnega dela Wimbledona 2019 je oddaljen le še teden dni. Danes je na sporedu že 1. krog kvalifikacij v moškem delu žreba, kar nekaj pa je tenisačev in tenisačic, ki jim zavoljo prejetega posebnega povabila s strani organizatorjev kvalifikacij ne bo potrebno igrati. 

Do začetka glavnega dela Wimbledona nas loči še teden dni. (Foto: Google)
Do začetka glavnega dela Wimbledona nas loči še teden dni. (Foto: Google)

Organizatorji turnirja na sveti travi s podeljenimi ‘wildcardi’ niso presenetili. Velika večina je prejemnikov posebnega povabila prihaja iz Velike Britanije, 7 tenisačev pa je takih, ki prihajajo iz drugih držav.

V moški konkurenci so tako med drugim posebno povabilo podelili nekdanjemu polfinalistu Marcosu Baghdatisu, trikratnemu četrtfinalistu in kar dvojnemu zmagovalcu pravkar končanega turnirja v Queen’s Clubu Felicianu Lopezu ter zmagovalcu turnirja serije Challenger v Ilkyleyju, Nemcu Dominiku Koepferju.

Pri dekletih so ob domačinkah Harriet Dart, Katie Swan in Heather Watson povabilo prejele še zmagovalka turnirja v Ilkleyju Monica Niculescu ter Poljakinja Iga Swiatek.

Kdo z zaščitenim položajem? 

Kar nekaj je tudi tenisačev, ki so si mesto v glavnem delu turnirja zagotovili z zaščitenim položajem. Pri moških so to Tomas Berdych, Steve Darcis, Jožef Kovalik, Vasek Pospisil, Cedrik-Marcel Stebe in Janko Tipsarević, pri dekletih pa Nemka Anna-Lena Friedsam in Američanka Shelby Rogers.

Že je jasno, da se, kljub temu, da bi imeli mesto v glavnem delu Wimbledona zagotovljeno, turnirja zaradi poškodb ne bodo udeležili Juan Martin del Potro, Mackenzie McDonald, Ekaterina Makarova in CoCo Vandeweghe.

Prejeti wild-cardi:

Moški (posamezno) Dekleta (posamezno) Moški (dvojice) Dekleta (dvojice)
Marcos Baghdatis (Cip) Harriet Dart (VB) Broady L./Clayton S. Bains N./Broady N.
Jay Clarke (VB)  Monica Niculescu (Rom) Clarke J./Ward J. Christie F./Swan K.
Paul Jubb (VB)  Katie Swan (VB) Evans D./Glasspool L.  Dart H./Dunne K.
Dominik Koepfer (Nem) Iga Swiatek (Pol) Hewitt L./Thompson J. Grey S. B./Silva E.
Feliciano Lopez (Špa) Heather Watson (VB)
James Ward (VB)