V Velenju zdaj tudi prvi moški turnir serije WTT

Po treh ženskih turnirjih serije WTT bo od 4. do 10. julija v Velenju na sporedu še prvi od šestih moških turnirjev WTT. Nagradni sklad je 15 tisoč ameriških dolarjev.

Ženski so bili dobro sprejeti, za zdaj pa je najboljši rezultat uspel Kristini Novak, ki je v Krškem nastopila v finalu.

Generalni pokrovitelj turnirjev je Zavarovalnica Sava. »Priprave za naš drugi turnir Velenje open potekajo nemoteno in po načrtih. Ta teden imamo generalko, saj pri nas poteka Tennis Europe turnir do 14 let. V Velenju imamo kar 128 udeležencev. Naše službe (prostorniki, napenjalci, tehnično in gostinsko osebje) se pripravljajo na julijski turnir. Turnir je zelo pomemben za Velenje in okolico. Tu ne mislim samo ljubiteljev tenisa ampak tudi hotelirje, gostince in ostale tursitične delavce. Rad bi se zahvalil Tenis Sloveniji za podporo in zaupanje, ter seveda Mestna občina Velenje, ki je tudi naš glavni sponzor. Zelo so nam pomagali tudi ESOTECH, Andrejc, DBSS in Ažur računovodstvo,« je dejal direktor turnirja Matjaž Končan.

Vir: Tenis Slovenija