V skorajšnji teniški klasiki pričakovano prevladal Nadal

Rafael Nadal pričakovano prvi finalist. (Foto: zimbio.com)

Rafael Nadal pričakovano prvi finalist. (Foto: zimbio.com)

Rafael Nadal je prvi finalist turnirja serije ATP Masters v Rimu. V polfinalu je bil Španec boljši od Srba Novaka Đokovića, ki je predvsem v prvem nizu bil popolnoma konkurenčen, a na koncu Rafi vendarle ni uspel odvzeti niza. Drugi finalist bo boljši iz obračuna med Marinom Čilićem in Alexandrom Zverevom.

Ni več dvoma, da se Novak Đoković počasi vrača med najboljše tenisače na svetu, a tokrat Srb še ni pokazal dovolj, da bi na kolena spravil absolutnega vladarja peska Rafaela Nadala. Slednji je v prvem nizu v polje spravil le polovico svojih prvih servisov, a kljub temu povedel s 5:2. Srb se je vrnil in v podaljšani igri z “minibrejkom” povedel z 1:0. Napeto je bilo vse do konca, saj je “Nole” imel dva servisa pri zaostanku s 4:5, a ker je oba izgubil, je niz po vrhunskem passingu romal v niz Nadala. Tudi v drugem nizu je Španec hitro povedel z “brejkom” prednosti, malenkost možnosti za povratek v obračun pa je Srbu ponudil samo v 8. igri, ko je bil rezultat trikrat poravnan na 40:40.

Rafael Nadal bo tako v nedeljo prvič po letu 2013 znova poizkušal priti do naslova v Rimu. Njegov nasprotnik bo znan pozno zvečer, ko se bosta še šestič med seboj pomerila Marin Čilić in Alexander Zverev. S 4:1 v zmagah vodi Nemec, ki je tudi tokrat v vlogi favorita, saj beleži niz 12 zaporednih zmag.