V pomoč prizadetim v poplavah tudi srčna Tamara Zidanšek

Tamara Zidanšek bo dobrodelna. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek v tem tednu uspešno nastopa na turnirju serije WTT v Gran Canarii. 25-letna Konjičanka na Kanarskih otokih ne igra le zase, temveč tudi za prizadete v poplavah, ki so v preteklih dneh prizadele Slovenijo.

Tamara Zidanšek bo dobrodelna. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tamara Zidanšek je sporočila, da bo del denarne nagrade, prislužene na turnirju v Maspalomasu, namenila za pomoč pri obnovi svoje domovine. Slovenijo je prizadela najhujša naravna nesreča v zgodovini. S šestimi smrtnimi žrtvami in škodo, ki presega 500 milijonov evrov, se država sooča s krizo brez primere.

Zidanšek, ki se je leta 2021 na Rolandu Garrosu uvrstila v polfinale, do položaja ni ostala ravnodušna. Igralka, ki trenutno tekmuje na turnirju W100 na Gran Canarii, je delila: “Po dogodkih v Sloveniji v preteklem tednu in priča trpljenju ljudi v moji državi, sem se odločila donirati del svoje turnirske nagrade. ”

Dodala je: ​”Upam, da bo to lahko pomagalo našim sodržavljanom in pripomoglo k hitri stabilizaciji razmer. Vse, ki lahko nudijo podporo, pozivam, da se oglasijo, da bomo lahko skupaj nudili pomoč tistim v stiski.« Zidanšek namerava donacijo nameniti neprofitni organizaciji Zveza prijateljev mladine.

Te izjave poudarjajo iskreno pripravljenost Tamare Zidanšek, da svojo državo podpira in spodbuja v teh zahtevnih časih.

Naj povemo, da je Konjičanka danes na Gran Canarii, kjer se igra turnir z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev, že zabeležila drugo zmago in se prebila v četrtfinale. Bravo, Tamara!