V polfinalu Pariza tudi Zverev

Polfinalist Odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu je tudi Alexander Zverev. Nemec je v sredo pozno zvečer ugnal Avstralca Alexa de Minaura s 6:4, 7:6 (5), 6:4 ter se prvi lovoriki na turnirjih za grand slam približal na morebitni dve zmagi.

“Vesel sem, da sem spet v polfinalu, srčno pa upam, da bom lahko enkrat končno zmagal,” je po tekmi z nasmehom povedal Zverev, ki je v polfinalu Roland Garrosa že četrtič zaporedoma.

Olimpijski prvak se bo v petek za preboj v finale pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki se je lahko dobro odpočil, saj je bil v četrtfinalu po poškodbi srbskega zvezdnika Novaka Đokovića prost.

Zverev je v mnogo težjem položaju. Za to ni kriv le triurni četrtfinalni dvoboj z Avstralcem, ampak predvsem prejšnja dva nastopa, v katerih je moral za napredovanje odigrati vseh pet nizov.

Nemec tokrat ni prepričal in kot pišejo mediji, je bil na trenutke zelo nezbran, kar bi lahko bila posledica utrujenosti. Sledilo je preveč napak in nepotrebno izgubljenih točk. Najbolj očitno je bilo to morda v drugem nizu pri izidu 5:6 in 40:40, ko si je Zverev vzel preveč časa za servis in prejel opomin.

A v pravem trenutku je bil Nemec na mestu in se vrnil v igro, tudi pri zaostanku z 0:4 v podaljšani igri drugega niza. V tretjem nizu je Zverev pri vodstvu s 5:3 serviral za zmago, a neuspešno, je pa takoj nato za zmago tekmecu sam odvzel servis.

“Zelo pomembno je, da bom v polfinalu telesno 100- odstotno pripravljen. Zaenkrat se počutim dobro in upam, da tako tudi ostane. Seveda pa sem vesel, da sem dosegel zmago v treh nizih. Vem, da bom moral za zmago v polfinalu pokazati svojo najboljšo igro,” je še dejal Zverev, ki ga je lani v polfinalu Pariza izločil prav Ruud.

Vir: Tenis Slovenija, STA