V nov teniški center v Laškem prihaja tradicionalni Brasil Open

Priznana mednarodna trenerka iz Ria de Janeira bo v novem teniškem centru v Laškem v sodelovanju s profesionalnim teniškim programom Gospod Ficko vodila teniški dogodek, ki v Sloveniji poteka pod imenom Brasil Open.

brasil open - V nov teniški center v Laškem prihaja tradicionalni Brasil Open
Tradicionalni 4. Brasil Open bo potekal v Laškem.

Prvi Brasil Open je januarja 2019 potekal na igriščih TK Krško, naslednji dve izvedbi sta potekali v teniški akademiji Gospod Ficko (Sevnica in Brežice), tradicionalni 4. Brasil Open pa se bo odvijal v novem tenis centru Mare v Laškem.

Na teniškem dogodku se bodo v soboto, 6. novembra, predstavili igralci do 13. leta starosti, med drugim tudi igralci in igralke, ki štejejo manj kot 10 let. Dan kasneje, v nedeljo, 7. novembra, bodo najprej na igrišče stopili še igralci do 15. leta starosti, za konec pa bo sledil še rekreativni turnir za odrasle (18+ let).

Četrto leto zapored organiziramo turnir Brasil Open v čas obisku naši sodelavki, posebni gostji Bruni Assemany, ki je profesionalna teniška igralka in profesorica športne vzgoje v Braziliji. Pred leti sva se spoznala na teniški konferenci in nastala je skupna ideja, da tenisu ponudimo nekaj več, nekaj drugačnega in inovativnega,” je povedal Gregor Ficko in nadaljeval: “Zato smo pričeli z organizacijo turnirjev v sklopu naše teniške akademije Gospod Ficko, kjer otroci zraven tega, da igrajo tenis, spoznavajo tudi tujo kulturo, tuj jezik in gastronomijo, se povezujejo s tujimi trenerji in drugimi igralci. Na ta način promoviramo tudi slovenski tenis v svetu. Četrto leto zapored se je izkazalo kot dobra promocija za Slovenijo v Južni Ameriki. Naš skupni cilj je omogočiti čim več igralcem v Sloveniji, da se vključijo v tenis. Veselimo se, da bo 4. Brasil Open potekal v novem teniškem centru v Laškem, kjer vlogo glavnega trenerja opravlja Marko Sabolčki,

Za Teniški svet se je javila tudi Bruna Assemany.Tu v Sloveniji sem, ker vem, da Gregor (op. Gregor Ficko) opravlja odlično delo pri promociji tenisa. Imava podobne ideje. Z veseljem še naprej sodelujem z njim in s svojim delom pomagam pri tem, da se za tenis odloči čim več otrok.”

Prijave se zapirajo danes, v četrtek, 4. novembra, ob 18. uri. Organizatorji dogodka jih zbirajo na telefonsko številko 051 202 090 ali na e-mail naslov sucur.goran@gmail.com.