V Melbournu sta se poslovila tudi Fritz in Zverev

Michae Mmoh je od elitne 100-terice izgubil največ. (Foto: ATP Twitter)

Američan Taylor Fritz je naslednji izmed najboljše deseterice igralcev na svetu, ki se je moral hitro posloviti od letošnjega OP Avstralije v Melbournu. V drugem krogu je osmega nosilca po hudem boju premagal domači igralec Alex Popyrin, boljši je bil z izidom 6:7 (4), 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6) in 6:2.

Michae lMmoh do velike zmage (Foto: ATP Twitter)

“Sanjam, nočem se zbuditi. Obožujem ta občutek in želim si ga še. Ta zmaga bo motivacija za naprej, trdo sem delal že do zdaj, zdaj pa bom še bolj,” je po dvoboju pred navdušenimi navijači v solzah dejal 113. igralec sveta, ki je z uvrstitvijo v tretji krog izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za Grand Slam.

Fritz je bil pred turnirjem eden tistih, ki bi lahko presenetili. Lani je napravil velik preskok v igri in osvojil turnirje v Indian Wellsu, Tokiu in Eastbournu, letos pa je tudi popeljal ekipo ZDA do naslova v novoustanovljenem pokalu United.

Pred Fritzem sta se od tekmovanja poslovila prva nosilca Španec Rafael Nadal in Norvežan Casper Ruud, v drugem krogu pa se je poslovil tudi nekdanji drugi igralec sveta in 12. nosilec Nemec Alexander Zverev, od katerega pa po vrnitvi po hudi poškodbi nihče ni veliko pričakoval. Po štirih nizih ga je izločil 107. igralec sveta, Američan Michael Mmoh.

Vir: Tenis Slovenija, STA