V Melbournu konec za Runeja in Rybakino

Danski teniški igralec Holger Rune je presenetljivo izpadel v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije, kjer je bil osmi nosilec. Dvajsetletnika je s 7:6 6:4, 4:6 in 6:3 premagal 122. igralec sveta Francoz Arthur Cazaux, ki so ga na turnir povabili.


Rune je bil v Melbournu brez podpore svojega trenerja Borisa Beckerja, trikratni zmagovalec Wimbledona prvi turnir za Grand Slam v sezoni spremlja kot strokovni komentator na Eurosportu iz Münchna. Namesto njega je za Danca skrbel Severin Lüthi.

Rune proti 21-letnemu Cazauxu ni našel svoje igre. V tretjem nizu so mu ponagajale še bolečine v kolenu, tako da je potreboval zdravniško pomoč, v nadaljevanju pa igral s trakom pod levim kolenom.

“Nobenih izgovorov, Cazaux si je zaslužil zmago. Nisem pa razočaran niti nad Holgerjem. Danes je izgubil proti nekomu, ki je bil boljši, to moramo iskreno priznati,” je izpad svojega varovanca pokomentiral Becker.

Američanka Jessica Pegula, peta nosilka, ni bila dolgo časa najvišje postavljena igralka, ki je končala tekmovanje. Le nekaj ur za njo je izpadla tudi tretja nosilka in lanska finalistka Kazahstanka Elena Rybakina. Po maratonskem dvoboju, tretji niz se je v “tie breaku” končal z 22:20, jo je izločila 57. igralka sveta Rusinja Ana Blinkova, ki je ubranila več zaključnih žog.

Vir: Tenis Slovenija, STA