V Ljubljani, Mariboru in Mengšu loparje vihteli igralci do 12. leta starosti

Na igriščih TK Branik Maribor se je predstavilo 34 tekmovalcev.

Na igriščih TK Benč Sport, TK Branik Maribor in TK Šporn šport so se v minulem vikendu predstavili slovenski teniški igralci do 12. leta starosti. Na vseh treh lokacijah so potekali turnirji po t.i. ’round-robin’ sistemu.

Na igriščih TK Branik Maribor se je predstavilo 34 tekmovalcev.

V najštevilčnejši zasedbi so se igralci in igralke predstavili na igriščih TK Benč Sport, kjer se je na enem mestu zbralo 52 tekmovalcev. Dečki so bili razporejeni v kar 9 skupin, katerih zmagovalci so postali David Čeč, Val Mlakar, Vitan Marušič, Taj Cerar Žilič, Liam Tim Čeč, Ian Suljić, Enej Kralj, Nik Weitzer in Aleks Sisan Groselj. Pri deklicah so nepremagane ostale zmagovalke skupin Sofija Petrič, Nera Andrejaš, Nina Korolkova, Marta Parpinel in Alja Luks-Šuvak.

V Mengšu se je zbralo 28 tekmovalcev, ki so prav tako pokazali široko teniško znanje. Pri dečkih so se najbolje odrezali Ervin Ramulić, Jernej Marinšek, Lukas Flego, Aljaž Može in Mark Lukas Škalički, pri deklicah pa Zara Bergelj, Tara Milanovič in Brina Bergelj.

V soboto in nedeljo se je tenis igralo tudi v Mariboru, in sicer na igriščih TK Branik Maribor, kjer so tekmovanje brez poraza zaključili Sara Miklavžin, Lara Jurič, Tinkara Sep in Eva Petek pri deklicah ter Nik Brumen, Niko Brolih, Akel Vaupot Ošlak, Teo Cvetko in Jan Miklavžin.