V Kopru je vse pripravljeno na dvoboj v pokalu BJK, Romunke že v Portorožu

Jutri se bodo na igriščih TK Luka Koper začeli treningi pred dvobojem v pokalu BJK. Slovenke doma pričakujejo Romunke, zmagovalke dvoboja pa se bodo uvrstile na zaključni turnir pokala BJK. Dvoboj je na sporedu 14. in 15. aprila, vstop pa bo prost.

Iz Bogote se nam je javila Tamara Zidanšek, ki je na turnirju serije WTA 250 prišla do četrfinala. Zidanškova je na zadnjih dveh turnirjih na katerih je nastopila v obeh primerih prišla med zadnjih osem. “V zadnjem obdobju se vse bolj konstantna. Uspelo mi je odigrati več dvobojev, kar je bil cilj v zadnjem obdobju. Igrala sem dovolj dobro, da sem dobila priložnost za to. Prišla sem v nek ritem, zato me to zelo veseli. Prišla sem do nekaj pomembnih zmag. Takšnega ritma sem si želela celotno lansko sezono. Treniram zelo dobro. S svojo formo pred začetkom dvoboja v pokalu BJK sem zelo zadovoljna. Tega dvoboja se zelo veselim. Veselim se igranja doma, igranja pred domačimi navijači. Upam, da bomo vse punce lahko prikazale vrhunski tenis. Upam, da nam bo domače okolje prineslo srečo, “ je iz Bogote sporočila Zidanškova, ki jo zdaj čaka dolga pot domov. Reprezentanci se bo priključila nekoliko kasneje, tako kot tudi Kaja Juvan, ki je dokončno potrdila svoj nastop. Slovenke se sicer zberejo jutri na kosilu v Portorožu, potem pa jih v Kopru čaka prvi trening. Romunke so že v Sloveniji, tako kot Slovenke pa bodo tudi one prvič trenirale jutri.

Na dogodku bo prisoten tudi predsednik Mednarodne teniške zveze David Haggerty, ki bo v petek 14. aprila tudi gost na konferenci o enakopravnosti spolov. Haggertyja bo sprejel tudi Župan Kopra Aleš Bržan. Mestna občina Koper je veliko pripomogla k temu, da bomo na slovenski obali priča vrhunskemu teniškemu dogodku.

Zmagovalka dvoboja se bo uvrstila na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu, tako da lahko tekmovanju rečemo tudi svetovno ekipno prvenstvo v tenisu. Slovenija si je dvoboj z Romunijo izborila s senzacionalno zmago novembra v Velenju proti Kitajski.

Selektor Andrej Kraševec ima za dvoboj proti Romuniji na voljo naslednje igralke: Tamara Zidanšek (110. WTA), Kaja Juvan (123. WTA), Nina Potočnik (262. WTA)., Pia Lovrič (568. WTA), Ela Nala Milić pa je 45. mladinka na svetu.

Za Romunijo bodo v Kopru igrale Ana Bogdan (58. WTA), Jaqueline Adina Cristian (176. WTA), Irina Maria Bara (195. WTA), Anca Alexia Todoni (707. WTA) in izkušena igralka v igri dvojic 35-letna Monica Niculescu (41. WTA, dvojice).

Slovenija in Romunija sta se v pokalu BJK srečali enkrat. Leta 2000 je Slovenija v Španiji zmagala s 3:0. Za Slovenijo sta igrali Tina Križan in Katarina Srebotnik.

Prenos bo na Šport TV.

Vir: Tenis Slovenija