V finalu Hertogenboscha De Minaur in Korda

Avstralec Alex De Minaur in Američan Sebastian Korda sta finalista teniškega turnirja serije ATP 250 v nizozemskem Hertogenboschu z nagradnim skladom 690.135 evrov. Petindvajsetletni Avstralec bo skušal priti do devete lovorike v karieri, dve leti mlajši Američan pa do druge.


De Minaur, prvi nosilec travnatega turnirja na Nizozemskem, je v polfinalu s 7:6 (4), 6:3 ugnal že nekoliko načetega Francoza Uga Humberta. Tretji nosilec je moral namreč pred tem igrati še dvoboj četrtfinala, ki je bil prestavljen na danes.

V finalu bo Avstralec, ki bo z osmim mestom na lestvici ATP v ponedeljek zabeležil najboljšo uvrstitev v karieri, lovil deveto lovoriko. Doslej je igral v 16 finalih in bil pri tem polovično uspešen. Letos je izgubil finale Rotterdama in nato slavil v Acapulcu.

Korda v finalih doslej ni bil tako uspešen. Sedmič bo igral na zadnji stopnički, slavil pa je le pred tremi leti v Parmi na pesku. Zanj bo to letos prvi finale na najvišji ravni. V polfinalu je bil sedmi nosilec s 6:2, 6:4 boljši od šestopostavljenega domačina Tallona Griekspoorja.

* Hertogenbosch, ATP 250 (690.135 evrov):
– polfinale:
Alex De Minaur (Avs/1) – Ugo Humbert (Fra3) 7:6 (4), 6:3;
Sebastian Korda (ZDA/7) – Tallon Griekspoor (Niz/6) 6:2, 6:4;
– četrtfinale:
Ugo Humbert (Fra/) – Gijs Brouwer (Niz) 4:6, 6:3, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA